Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Tips & Tricks om de solden te overleven

Door Michael op 10.01.2015

Let the games begin! Het is weer zover, de solden zijn begonnen. Eerlijk, Ik heb er toch een echte haat- liefde feel bij hoor. Zalig om al die goodies nog op de kop te kunnen tikken, maar je moet er toch wel iets voor over hebben.

"Wie mooi wil zijn moet lijden" ... letterlijk dan toch. Haren trekken, voorsteken in die super lange rijen aan de pashokjes en de typische jagersblik in de ogen van al die craving fashion people.

Klinkt echt eng eigenlijk of niet?! Brrrrrr... Om jouw deze stress en helse gevechten te besparen hebben wij enkele tips en tricks bij elkaar gesprokkeld. Good luck zou ik zeggen en laat je niet doen hé! wink

1. Wishlist maken

Be prepared voor je de stad intrekt. Een super goeie tip is een wishlist samenstellen van al jou abolute must-find items. Wat wil je zeker scoren tijdens de saleshunt dit jaar? Als je deze stap overslaat loop je als een kip zonder kop door de mensenmassa en wordt je helemaal para omdat je compleet vergeten bent wat je nu eigenlijk zocht. 

2. Comfy outfit

Wat is het meest irritante dat je plots kan beseffen als je in een pashokje staat met 2 armen vol kleren en kapstokken? Inderdaad, je realiseren dat je 100 lagen over elkaar aanhebt en die dan natuurlijk ook allemaal aan en uit moet doen.

Gevolg? Totaal geen zin meer, geen moed om deze stappen te ondernemen en alles wordt weer weggelegd. Horrible! Vermijd dit vreselijke gevoel en ga voor een super comfy outfit! Wil jij je onesie aandoen of je chill-outfit van thuis, doen! Lekker snel aan en uit, passen, kopen en weg

3. Gezonde start

Zorg voor een knalstart van de dag met een goed en healthy ontbijt. Veel vitamientjes, veel energie dus veel en lang kunnen winkelen.

Een kleine overlevingskit meenemen in je handtas of rugzak is ook altijd een goed idee. Perfect voor de momenten wanneer je half dood neerploft op een bankje in de winkelstraat. Btw, ik leg de nadruk duidelijk op "healthy" hé. Denk aan je voornemens van 2015!

4. Early Bird

Wil jij toch graag je personal zen moment tijdens het winkelen? Dan is deze tip zeker iets voor jou! Ga zo vroeg mogelijk naar de stad als je geen echte fan bent van het trekken en duwen spelletje.

Het beste is zelfs bij je 1ste winkel aan te komen op openingsuur. Dan ziet de winkel er nog spik en span uit, hangt alles nog mooi op de rekken en kan je effectief de kleren nog fatsoenlijk zien. Eigenlijk een klein beetje de feel dat de winkel speciaal voor jou opengaat. Very exclusive!

5. Koopjesroute

Laat je innerlijke Google Maps app naar boven komen en stippel zelf je sales route uit! Even snel online de hotspots en adressen opzoeken en zo kijken in welke volgorde je best je money gaat spenden. Alles draait om structuur, zo verlies je het minste tijd. 

6. Vast budget

Jaaaa I know... dit is echt een rottip! Met de solden wil je toch gewoon de big spender uithangen en smijten met die brieven?! Dat is je innerlijke koopverslaafde die de portomonnee overneemt.

Niet echt goed natuurlijk. Daarom is het MEGA belangrijk voordat je de winkelstraat betreed een vast budget vast te leggen en je daaraan te houden! Misschien moet je dan die zoveelste zwarte pump toch maar achte laten, zielig en alleen in de etalage ... Snif snif.

7. Geduldig zijn wordt beloond

Had je nu toch net op iets hogere afprijzingen gerekend bij die desinger shop? Wel, dat is een teken dat je gewoon nog even moet wachten ookal is dat niet altijd even makkelijk! De meeste mensen vergeten namelijk dat halverwege de solden of meer naar het einde toe de last pieces bijna naar je kop worden gesmeten.

Wanneer er dus stikkers van -70% op de ramen plakken, dan is het tijd om je slag te slaan. Niet te veel stressen trouwens, veel shopaholics krijgen het koud zweet als ze dit lezen, maar als die trui echt voor jou gemaakt is, zal hij er nog wel zijn wink. If it's meant to be, it's meant to be

Foto's © Weheartit.

Met medewerking van Jan Van Eldere.

page loaded