Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Chapter one

Door Koen op 09.01.2015

Als er iets is wat wij hier bij Belmodo altijd wel smaken dan zijn het nieuwe designers en vooral als ze van eigen bodem zijn! Chapter One is het perfecte voorbeeld van awsome Belgisch talent. "Vive la Belgique" klonk het hier op kantoor bij het ontdekken van Chapter One.

Wij zijn er in elk geval helemaal weg van en jij zeker ook na het lezen van dit artikel! Boek je treinticket naar Brussel al maar, 'cause you've gotta goooooo.

We came, we saw en we wisten dat het dik OK was. Avenue Louise 78 à Bruxelles is vanaf december de place to be geweest. Met al zijn haute couture winkels en chique uitstraling past deze concept store daar echt perfect.

De shoppinglaan kon wel een dosis alternative fashion gebruiken vond Chapter one. Het concept brengt 28 verschillende belgische designers bij elkaar onder 1 dak om hun krachten te bundelen. Dit is de 1ste editie maar al meteen een knaller

Wat heeft Chapter One allemaal te bieden? Wel peepz, zowel menswear, vrouwencollecties, accessoires en interior design items. Just the way we like it, een goede mix van alle dingen wat ons Belmodohartje sneller doen slaan. Ik ben alvast helemaal fan van de nieuwe underwear collection voor mannen van Escuyer. Gimmeeeeee...

Let's meet he designers. Wij hebben hier allemaal onze favoriete designer geliked om snel even voor te stellen en jou al een kleine sneak peek te bezorgen. Wie is jouw favoriet? 

Akin To

Margaux Bolle en Caroline Hiernaux zijn de creatieve babez achter het merk Akin To. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun studies en BAM de ideetjes waren geboren. De kledingcollectie bestaat uit vrouwelijke prêt à porter pieces.

Niets speciaals zou je zeggen .. toch wel! Je kan namelijk jouw aangekochte stuk laten personaliseren met je eigen naam!

Coudeyre

Coudeyre is de naam van de collectie en ook meteen van de ontwerper ervan. Marc Phillipe Coudeyré staat garant voor féminin et elegante, kleurrijk en sterk. Verschillende clashes tussen ongewone stoffen zorgen voor een erg moderne look van elk afzonderlijk item.

Een statement piece als dit ontbreekt sowieso nog in jouw eigen collectie. Misschien het moment om er dan toch maar eens voor te gaan? Deze koningsblauwe mantel is pure fashion porn, als ik een vrouw was ik zou het wel weten!

Escuyer

Basics zijn altijd welkom en underwear is daar toch wel een essentieel item in (hoop ik). De meeste mannen onder jullie vullen hun free time liever met iets anders dan ondergoed shoppen. Ok,é sorry ik mag niet veralgemenen boys. De nieuwe man houdt al een geluk ook van shoppen, praise the lord!

Zit jij of je boyfriend nu spijtig genoeg toch nog niet bij die nieuwe garde, dan heeft Escuyer de oplossing. Luxury en tijdloze undies die de man meteen +10 points bezorgen op de sexyness ranking. Het merk komt ook aanzetten met een heel nieuw online systeem.

De extra luie mannen onder jullie mogen zelfs een interval selecteren tijdens hun online aankopen waarbij dan om de 3, 4 of 6 maanden telkens verse undies worden geleverd! Ik gok dat niet enkel de mannen dit een goed idee vinden, maar de ladies vast ook. 

JYB Cosmetics

Meer bio en nog natuurlijker ga je onder de beauty producten niet vinden. Vind je toch iets ecologischer als JYB cosmetics, zijn het waarschijnlijk gewoon bladeren en takken van de bomen. Die toer willen we niet echt opgaan of wel?

JYB bestaat volledig uit ecologisch verantwoorde ingrediënten. Nog belangrijker, het is volledig aangepast aan onze hoge 'ik-wil-niet-verouderen'-noden. Momenteel exclusief te verkrijgen bij Chapter One. 

Tiroir De Lou

Lou is een jonge Brusseloise die houdt van al het moois dat het goede naar boven brengt. Deze lady is beginnen prullen in 2013 met alle kleine hebbedingetjes die ze hier en daar vond. Nu bestaan de sieraden vooral uit goud, wit goud en kleine kleur accenten.

Elk meisje heeft wel een schuifje, een doosje of schatkist vol met kleine prullen die een bepaalde speciale betekenis hebben. Die sfeer is net de vibe die Lou wil overbrengen via haar Tiroir De Lou juwelen. 

Merci Simone

Broer en zus zijn in de geschiedenis altijd al een sterke combo geweest en dat is met Merci Simone niet anders. Clotilde en Hubert hebben hun 1ste kleine collectie uitgebracht bestaande uit 15 ontwerpen van bowties.

Gemaakt van hout en een beetje stof hebben ze het klassieke strikje tot een heel nieuwe dimensie gebracht en we like it! Twijfel niet om aan @mercisimone te laten weten wat je van hun designs vindt. 

Volgens mij heb ik je genoeg juicy reasons bezorgd om dit unieke concept eens een bezoekje te brengen. Een Brusselse wafel, manneke pis bezoeken en een zakje van Chapter One in je hand en je Brussels dagje is compleet. Deze pop-up store zal ongeveer een maand geopend blijven (om te beginnen). Geniet ervan! 

Met medewerking van Jan Van Eldere.

Foto's © Anna Katina & Chapter One.

page loaded