Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Designer alert!

Door Tiany op 07.01.2015

Er zijn zo van die dagen dat je weer o zo trots bent om Belg te zijn - insert music “o dierbaar België, oh heilig land der vaaaaderen …” - vandaag is er dus zo 1 van. Bij deze stellen we graag fashion designer Nathalie Fordeyn voor.

Dit jong talent is afgestudeerd in Antwerpen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en werkte al voor grote namen zoals Diane von FurstenbergJohn Galliano & Sonia Rykiel.

Nu heeft de 28-jarige met Belgisch-Thaise roots haar eerste eigen commerciële collectie gelanceerd voor SS2015 & we hope you love it as much as we do.

Nathalie Fordeyn heeft al winkels in Frankrijk, Engeland en China, maar wil nu als volgende in België haar winkel openen. Daar wil ze met trots haar Camouflage collection presenteren, het is een mix van surrealisme en minimalisme.

Er wordt veel aandacht gehecht aan de gebruikte materialen, zo zien we heel vaak alcantara terugkomen, een superzacht alternatief voor suède. Wat het net dat ietsje meer maakt zijn speciale toetsen als stroken geprinte zijde die op de kledingstukken worden genaaid en onverwachte volumes tillen de collectie naar een hoger niveau.

Foto's © Nathalie Fordeyn.

Met medewerking van Lars Lagaisse.

page loaded