Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Maak je kleerkast lenteklaar tijdens de solden

Door Koen op 06.01.2015

Het woord solden en het %-teken zijn alweer duchtig vertegenwoordigd tegen de ramen van alle shops en dat maakt ons allemaal een beetje hyper. Niet enkel kleding krijgt korting, ook fancy interior deco wordt in prijs verlaagd.

Ideaal om enkele handige storage items aan te schaffen zodat je kleerkast lenteklaar is en je nieuwe soldenaankopen tot z'n recht komen! 

Allereerst is het belangrijk om jezelf van alle onnodige items te ontdoen. Wees streng, maar rechtvaardig. Die ene broek of rok was vorig seizoen misschien helemaal hot maar vind je dat nog steeds? Seasons change and so does taste, dus kijk alle stuks even na en beslis welke echt nog ok zijn en ontdoe je van de rest.

Het heeft geen zin om je kleerkast volledig op orde te stellen als ie vol overbodigheden zit.

 

Vervolgens hang je zo veel mogelijk kledij op aan kapstokken. Dit spaart heel veel plaats en is veel overzichtelijker. Hang alle kledij volgens colour coding en het soort item, daardoor verlies je minder tijd in de ochtend omdat alles op z’n vaste plek hangt.

Om het nog visueel aantrekkelijker te maken zorg je ervoor dat je mooie kapstokken aanschaft en dat alle hangers dezelfde zijn. My personal favourites zijn de koperkleurige hangers van Hay, simple and stylish.

Maak ook een selectie tussen de verschillende seizoenen. Focus je op the season to come en de overige kledij berg je op in dozen. Gebruik de verticale ruimte die je ter beschikking hebt en stapel de dozen de hoogte in. Make sure dat je opbergdozen bij elkaar passen zoals die van Cargo, dit creëert een mooi geheel.

Voor je schoenen maak je ook een onderscheid tussen de soort schoenen, als hakken, laarzen, etc. Gemakkelijk is om een rek te installeren dat je tegen een muur kan plaatsen. Again, height is your friend! Zowel als het op de hoogte van je hak aankomt, als op de organisatie van je kast.

Voor je oorringen en andere juwelen voorzie je best verschillende trays, zoals van Nomess. Daarin kan je je little gems sorteren zonder dat ze in elkaar verwikkeld raken. Kies een tof kleurtje uit en zo geef je je kast nog wat extra spice.

Het belangrijkste is vooral dat je je organisatie volhoudt. A beautiful closet maakt het makkelijker om a beautiful outfit aan te trekken!

Met medewerking van Laura De Beir.

page loaded