Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Sunny Side Up: Zonnebrand als print

Door Jan op 30.12.2014

Neen hongerige Belmodo lezers het gaat hier niet om een sunny side up spiegeleitje. Het gaat hier duidelijk over de zon, maar wat dan net? Wel, weet je nog dat de mama altijd zei je goed in te smeren op strand als je klein was? Slimme mama, want voor onze huid is verbranden natuurlijk niet zo superb.

Iedereen wil koste wat kost zo een heerlijk Rihanna tanning kleurtje ... Dus wat doen we dan? urenlang bakken in de zon. Oh let it go! Een rood printje op onze huid, brandplekken en blaren is wat ons velleke doet door UV straling. Maar blijkbaar heeft onze vriend de UV straal ook een positief kantje!

Lederwaren gemerkt door de zon klinken very eco en dat is het ook. Fab eco weliswaar! Zeg hallo tegen het merk Linda VS en zet je zonnebrillen maar schrap, want it's getting sunny

Verbranden is niet fijn, maar op leder kan het mooi zijn! Dat vinden wij alvast hier bij Belmodo toch. Concept: neem een lap leder, leg er een patroon op, laat het lekker bakken in de zon en hupla klaar. Het creatieve brein achter de Sunny Side Up collectie is Linda Van Stokkom.

In 2010 verhuisde ze naar Spanje en in 2011 debuteerde ze in The New Fashion Latitude Càdiz, España. Vervolgens kwamen er collabs uit de mouw met o.a. Joan Fabregas, Bart Hess en Niyona.

  

Het merk is Antwerp based, maar het leder is afkomstig van Deense stieren die natuurlijk gestorven zijn en de tanning vindt plaats onder de Portugese soleil. Jaloers op leder, het is ver gekomen ... En plus, niet enkel is het eco maar ook social want de ontwerpster werkt samen met de Tilburgse stichting Kant Social Design. Vrouwen van verschillende culturen samenbrengen en werkgelegenheid bieden, nobel. 

De collectie bestaat uit 5 items waaronder de grote Jessie beachbag, de Screech rugzak, Little Kelly buideltas, de Slater handdoekhouder en om de familie af te ronden is er de Zack brillenhoes. Bij elk item krijg je ook nog eens een speciale lotion van Linda VS om je leather goodies goed te beschermen tegen het Belgisch weertje. Laat je gaan op de webshop en maak je nu al helemaal summer 2015 klaar. (Ookal is het wel belachelijk vroeg) Je kan noooooit snel genoeg zijn! 

Met medewerking van Jan Van Eldere. 

page loaded