Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Steel de show in Swarovski!

Door Angelique op 17.12.2014

In de Parijse Rue Saint-Honoré vind je niet enkel hippe hang-outs als Colette & Hotel Costes, het is ook de straat waar de Swarovski-kantoren zijn gevestigd. Achter de magnifieke oude gevel van een statig Parijs herenhuis waar in de 18de eeuw verlichte geesten als Diderot & Voltaire kind aan huis waren, gaat vandaag een bruisend, trendy kantoor schuil. Een geslaagde mix van oud & nieuw, en laat dat nu net de brand philosophy van Swarovski zijn. Van briljante filosofen naar schitterende juwelen: geen slechte evolutie!

Swarovski is een merk dat mij nauw aan het hart ligt. Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn grootouders immer steevast 1 van de bekende kristallen figuurtjes cadeau: een uil, een kat, een muisje, noem maar op. Toen prachtig & fascinerend, want sparkly, maar vandaag doen ze helaas eerder kitscherig & oubollig aan …

Van dat oubollige imago is vandaag bij Swarovski alvast niets meer te merken: Swarovski staat vandaag synoniem voor fashionable luxe & glamour aan betaalbare prijzen. De ommekeer kwam er zo’n 8 jaar geleden, met de komst van creative director Nathalie Colin. De rasechte Française heeft het roer bij Swarovski omgegooid en resoluut de fashion-kaart getrokken. Denk maar aan de met Swarovski-kristallen bezaaide niemendalletjes van Victoria’s Secret of de recente capsulecollectie van Viktor & Rolf. En haar frisse, eigentijdse ideeën, gecombineerd met het klassieke Swarovski-erfgoed waren duidelijk een schot in de roos.

In een vorig leven was de ravissante Nathalie Colin trendwatcher, en dat merk je ook in haar collecties. Ze weet seizoen na seizoen het traditionele vakmanschap en de kennis van Swarovski te combineren met de laatste nieuwe trends in modeland. Zo maakt ze nog steeds gebruik van de traditionele, wereldvermaarde Swarovski-slijptechnieken, maar kiest ze voor innovatieve materialen, verrassende afwerkingen & ongewone combinaties.

"Dit seizoen wilde ik kunst en licht samenbrengen – een logische stap voor een bedrijf dat wereldwijd de toon zet als het gaat om de glans en sprankeling van kristal. Deze nieuwe collectie slaat een brug tussen onze rijke geschiedenis en één van onze andere belangrijke kernwaarden: ons voortdurende streven naar vernieuwing en modernisering." - aldus Nathalie Colin -

Het resultaat? Een schitterende mix van tijdloze, makkelijk draagbare sieraden met een speelse touch & zeer uitgesproken, opvallende creaties voor trendsetters die wel houden van een fashion statement. Je kan gaan voor een klassieke uitstraling, maar ook de liefhebbers van urban chic of romantische rock vinden zeker hun ding in de collectie. Voor elk wat wils dus.

Paradepaardje van dit seizoen zijn de ‘Stardust’-armbanden: met de hand genaaide buisjes van gekleurde nylondraad die dan worden opgevuld met minuscule, geslepen kristalletjes. Veelzijdig, elegant & net dat tikkeltje glamour dat je outift to the next level tilt. Muze Miranda Kerr is er alvast weg van, en haar impeccable sense of style durven we niet tegen te spreken …

Ben je nog op zoek naar een kostbaar kerstcadeautje voor je mama, oma of beste vriendin of wil je nog inspiratie opdoen voor je eigen verlanglijstje? Dit zijn de meest gift-worthy blikvangers uit de Swarovski-collectie. Shine bright like a diamond!

1. Body Bangle, € 79,-.
2. Brancusi pierced earrings, € 89,-.
3. Bound leather bracelet, € 119,-.
4. Balthus ring, € 119,-.
5. Blanche brooch, € 99,-.
6. Babylon cuff, € 149,-.
7. Blacklight ear cuff, € 149,-.
8. Bouquet double ring, € 99,-.
9. Blacklight choker, € 249,-.
10. Pebble ring, € 149,-.
11. Stardust bracelet (enkel), € 59,- & Stardust bracelet (dubbel), € 79,-.

Foto's © Swarovski.

Met medewerking van Kora-Lee Lust. 

page loaded