Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Een gesprek met de man achter COS

Door Michael op 10.12.2014

As the saying goes, ladies 1st, is het na ons gesprek met de female part van het design team tijd voor een Q&A met de man achter COS. Martin Andersson is sinds 2008 head of menswear & vertelt met veel plezier over hun visie voor de FW2014-collectie & het COS magazine.

Wat betekent het magazine voor je?

"We gebruiken het magazine om te communiceren met onze klanten. Het geeft ons de mogelijkheid om andere interesses te delen die zich buiten het hele COS gebeuren afspelen, daarnaast vat het mooi onze inspiratiebronnen samen. Bovendien proberen we met het design team zo vaak mogelijk te reizen, zodat we terugkomen met hopen inspiratie voor onze collecties. Als we het niet kwijt kunnen in onze designs, dan is het magazine daar ideaal voor. Ik houd ervan dat elke dag anders is, zo hoef ik geen schrik te hebben voor routine."

Waar haalde je je inspiratie specifiek voor fall/winter collectie?

"Voor onze herfst/winter collectie werden we sterk beïnvloed door het utilitarisme & de natuur. Zo combineren we organische texturen met functionele details. In de collectie overheersen aardetinten die doen denken aan herfstlandschappen & vallende bladeren. 1 van onze grootste inspiratiebronnen was daarvoor Brendan Austin. Dit uit zich in een energieke collectie met intense kleuren en aardetinten, maar ook grote verhoudingen, rechte lijnen met zachte silhouetten en nonchalante afwerkingen."

Je bent sinds 2008 head of menswear, heb je altijd al mannenkleren ontworpen?

"Van kleins af aan wou ik altijd al ontwerpen. Ik ben opgegroeid in Zweden, daar was ik altijd helemaal weg van de designs die ik zag staan in FACE & i-D Magazine. Met de hulp van mijn moeder, die zelf kleermaakster is, experimenteerde ik met patronen en wou zelf dergelijke ontwerpen kunnen maken, zowel in mannen- & vrouwenkleding. Uiteindelijk ging ik mijn skills verder ontwikkelen in Central St Martins en heb ik ontdekt dat mannenkledij volledig mijn ding is."

Hoe zou jij je persoonlijke stijl omschrijven of wat draag je op een dagelijkse basis?

"In mijn kleerkast vind je vooral zwarte, witte of blauwe kledingstukken. Ik kleed me graag op met een op maat gemaakt kostuum, maar maak het dan iets nonchalanter met een T-shirt & slip-on sneakers of met boots. Aan de andere kant combineer ik ook graag een afgedragen jeans met geklede schoenen & een witte T-shirt. Daarbovenop draag ik dan een parkas of een bomber jacket."

Heb je een favoriet item uit de collectie?

"1 van mijn lievelingsstukken uit de mannencollectie is een op maat gemaakte, minimalistische wollen jas. Overduidelijk mijn winterjas dit jaar."

Welk stuk zou elke man in zijn kast moeten hebben?

"Een klassieke witte T-shirt & een zachte blazer in neutrale kleuren zijn wardrobe essentials voor alle seizoenen. Voor mezelf, voor herfst en winter, zijn een gebreide wollen trui, een wollen parka en een paar Chelsea boots een absolute must."

Wat is de beste raad die je onze lezers kan geven?

"Bij COS houden we ervan om voor contrast te zorgen in een outfit, dat is iets dat we regelmatig zien in Londen, waar trouwens onze head quarters zit. Wat we ook opmerken is dat mannen zich minder formeel gaan kleden en combineren een jeans met een blazer of gaan voluit voor de casual look."

Je kan het COS-magazine trouwens vinden in alle COS stores. Dus ben je benieuwd, loop gewoon even naar de winkel voor je eigen exemplaar!

Foto's © COS.

Met medewerking van Lars Lagaisse.

page loaded