Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Je tas is gepimpt!

Door Bieke op 08.12.2014

20 keer hoera voor Longchamp! Ter gelegenheid van hun 20 jarig jubileum richtte het huis zich tot artieste Sarah Morris om de iconische Le Pliage tas te omhullen met een ander jasje. Morris kreeg een free ride ticket om aan de iconische tas een eigen interpretatie te geven, en maakte er een ware piece of art van. Jep, in de letterlijke zin van het woord. 

Le Pliage bag is een klassieker die gedragen wordt door all sorts of women across the globe. Als Marry Poppins tas, kan Le Pliage je hele leven omvatten. De bag is namelijk sterk genoeg om de life’s essentials van elke urban woman te dragen. De tas is een homage aan de Parijse levensstijl, aangezien ze een uitstekend voorbeeld van Frans vakmanschap is. Le Pliage, oh oui!


Jeremy Scotts interpretatie van Le Pliage.

Het kriebelde al eerder bij menig artiest om de tas te herontwerpen. Met zijn blank canvas leent de tas zich er perfect toe om gepimpt te worden. Sarah Morris took it to the next level, en maakte van de tas een 3D exemplaar van haar kunstwerken. Art and fashion can make some pretty babies, you know. Let me introduce to you: de Eclipse en de SM palette reeks


De Eclipse versie van Le Pliage. 

De kunstenares kwam met een kleurrijke limited edition tas, genaamd Eclipse, op de proppen, die geïnspireerd is op 1 van haar schilderijen uit de reeks, Rio. De link naar de Braziliaanse stad is zichtbaar in de zeer kleurrijke, Braziliaanse look. Met heldere tropische kleuren kan je je even in Brazilië wanen. En nu nog een piña colada, por favor


De tassen uit de SM Palette reeks.

De schilder skills van Morris zijn voelbaar in het ontwerp van de tas voor de SM Palette reeks. Met een vierkanten vorm is de verwijzing naar een schildercanvas niet ver te zoeken. Hoe meer kleur, hoe beter voor Morris. Vandaar dat de SM Palette tassen te koop zijn in alle kleuren van de regenboog. Er zijn maar liefst 8 kleuren waarin de tas beschikbaar is, allen verkrijgbaar met witte of zwarte handles. Delicate pastelkleuren, blauw, roze, licht grijs en geel smelten perfect samen met de heldere kleuren, rood, groen en blauw. Door zijn color richness vormt deze tas een prachtige toevoeging bij elke outfit.

Longchamp zou longchamp niet zijn als de tassen geen luxe zou uitstralen. Door de vervaardiging in zacht, luxueus kalfsleer, is de Longchamp stempel voelbaar. Omdat de tassen nu eenmaal limited edition zijn, worden er slechts 125 exemplaren verspreid. Ik ben overtuigd: met deze tas om de arm you can rock every outfit.

Foto's © Longchamp.

Met medewerking van Charlotte De Vidts.

page loaded