Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Chanel: Paris-Salzburg collectie

Door Tiany op 07.12.2014

Op dinsdag 2 december 2014 kreeg Salzburg iets meer modeminnend publiek over de vloer dan gewoonlijk. Chanel stelde er zijn Métiers d’art Paris-Salzburg 2014/15 collectie voor in de koninklijke setting van het Schloss Leopoldskron paleisMuze Cara Delevinge is het gezicht van de collectie.

Het paleis, in rococostijl, in combinatie met zicht op het Leopoldskroner Weiher meer waren de ideale setting voor een collectie waarin romantiek en zelfs The Sound of Music om de hoek loeren. Hier zouden we ons ook wel eens willen neerploffen in een 18-eeuwse sofa bij kaarslicht aan het marmeren haardvuur.

De show ging 3 keer door omdat er zoveel volk was uitgenodigd. Op de guestlist stonden o.a. zangeres Lily Allen, model, muziekproducer en veel meer dan dat, Caroline de Maigret en die andere muze van Karl Lagerfeld: Alice Dellal

De collectie is het resultaat van king Karl’s hedendaagse kijk op de Tiroolse mode (jawel, lederhosen, dames en heren), Oostenrijkse tradities en natuurlijk op de tijd dat mademoiselle Chanel zelf verbleef in Oostenrijk. Het is hier dat het iconische Chanel-jasje geboren werd in 1954.

Voor de daytime look staan vestjes en langere jassen dan ook centraal in de show. Ze zorgen voor een comfortabele en elegante tomboy look. Het iconische Chanel-jasje krijgt voor de gelegenheid 4 zakken. Madame Coco zou blij zijn met deze zoveelste reïncarnatie van het tweed jasje.

De tomboy wordt ’s avonds ingeruild voor een heel vrouwelijke look. In de collectie zien we mini-rokjes met ruches en vlinders en stoffen zoals leder, kasjmier en tweed. Silhouetten met doorkijkstof zorgen voor een sexy touch.

In het kleurenpalet veel iconisch wit en zwart, maar ook rood, navy blauw in combinatie met Alpenkleuren als dove grey en forest green

Karl zou Karl niet zijn als hij niet nog voor een extraatje zou zorgen. De avond voor de show trakteerde de meester zijn gasten op zijn nieuwe kortfilm ‘Reincarnation’. Onlangs werd de trailer met Cara Delevingne en Pharrell Williams op ons losgelaten en nu kunnen we het volledige plaatje bekijken. Het resultaat is top en kan je bekijken in het Belmodo-artikel "Do you believe in reincarnation? Because we do!". Attention! De 'sisisi' uit het liedje zal wel de hele dag blijven hangen. 

Foto's © Chanel.

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded