Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

H&M Design Awards 2015: de finalisten

Door Koen op 05.12.2014

Hurray! De 8 finalisten voor de H&M Design Awards 2015 zijn bekend. Voor het 4de jaar op rij selecteerde de jury veelbelovend talent vanuit de beste modescholen ter wereld.

Sad Story, maar na 2 jaar komen er geen Belgen voor in het rijtje. De finalisten zijn Magdalena Brozda (Polen), Andreas Eklöf (Zweden), Graham Fan (Canada/Hongkong), Andrea Jiapei Li (China), James Kelly (VK), Leonard Kocic (Servië/Zweden), Ximon Lee (Hongkong) en Fiona O'Neill (Ierland).


Finalist Graham Fan.                                          Finalist Ximon Lee.

In januari bewijst het opkomende talent zich aan de jury. In die jury zitten o.a. zangeres Lilly Allen, fashion director van de Britse Vogue Lucinda Chambers en Ann-Sofie Johansson, head of design, new development van H&M.

Op dinsdag 27 januari 2015 weten we wie Eddy Anemian mag opvolgen. De lucky one krijgt een budget van € 50.000,- en de kans om zijn of haar collectie te tonen tijdens Fashion Week Stockholm. In de herfst van 2015 zal er ook een deel van de collectie verkocht worden bij H&M. Vote hier mee voor de publieksprjs.

Met de H&M Desgin Awards onderstreept de Zweedse modegigant het belang dat het hecht aan het ondersteunen en aanmoedigen van toekomstige talenten die de modewereld verder uitbouwen.

Met medewerking van Jolien Vyverman.

page loaded