Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Eddy Anemian #latergram

Door Michael op 03.12.2014


 

Onder het motto, beter laat dan nooit, willen we het toch nog even hebben over de amazingness van Eddy Anemian, 1 van de meest belovende ontwerpers van 2014. Hij won de H&M design award en bracht zijn eigen capsulecollectie uit, die in een mum van tijd was uitverkocht. Dat Tiany ook grote fan is, kan je lezen in de artikels "Eddy Anemian: new king of couture" & "Eddy Anemian x H&M ... part II".

We stelden hem alvast enkele vraagjes over het verleden en de toekomst, die er ongetwijfeld rooskleurig uitziet.

Waar is je liefde voor fashion begonnen?

"Sinds ik mij kan herinneren ontwierp ik kleren voor mijn mama, natuurlijk stelden die niet veel voor, want ik maakte ze met restjes stof die ik vond. Vanaf toen wist ik echter wel dat ik een fashion designer wilde worden, ik wilde nooit een “normale” job uitoefenen, ik wil creëren. Ik volgde alle tekenlessen die er waren en stootte zo op een folder van La Cambre en de rest is geschiedenis."

Hoe was het om samen te werken met H&M?

"De collaboratie ging zo vlot, je komt in aanraking met professionele mensen die al eerder met jonge designers hebben gewerkt. Zij stelden mij diverse stoffen & vormen voor en ik hoefde enkel de laatste go te geven. Maar die final yes was toch een moeilijke opdracht voor me, je moet echt wel in jezelf geloven. Bovendien is het ook niet easy om een eerder couture piece om te vormen naar iets wat meer draagbaars, m.a.w. iets wat meer H&M, zonder daarbij je eigenheid te verliezen. Dat is was mijn docent ook telkens zei, je bent Eddy Anemian, niet H&M en ik hoop dat ik daarin geslaagd ben."

Wat is je lievelingsitem uit de collectie? 

"Ik ben geneigd om de gele rok te kiezen, omdat iedereen die blijkbaar geweldig vindt, maar ikzelf zou misschien de witte jumpsuit kiezen, het is perfect voor zowel day- as nightwear."

Wat is je signature?

"Ik vind het moeilijk om nu al mijn signature te hebben, ik ben ook nog maar 24 en hoop nog heel veel te groeien en bij te leren. Wat wel typerend is aan deze collectie zijn de ruffles die ik gebruik, alles is nog heel ruw. Iets dat te clean is, vind ik niet meer “echt”, als je begrijpt wat ik bedoel."

Wat heeft de toekomst in petto voor je?

"Na mijn afstudeerproject bij La Cambre, kwam de rechterhand van Raf Simons backstage om te vragen of ik stage wilde doen bij Dior, ik was door het dolle heen, ik geloofde het niet echt. Ik wil daar alles leren en mijn ultieme droom is ofcourse mijn eigen label uitbrengen, maar dat is alleen voor wanneer ik klaar ben."

Foto's © H&M.
Foto's Tiany © Bram Laebens.

Met medewerking van Lars Lagaisse.

page loaded