Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hugo Boss Prize 2014

Door Koen op 29.11.2014

"And the Winner is..." luidde het vrijdagavond 21 november in het Solomon R. Guggenhem Museum @ New York City. De gelukkige van deze editie van The Hugo Boss Prize is niemand minder dan Paul Chan. Een NY based artiest die omschreven wordt als multi-faceted binnen de kunstwereld.

De prijs bestaat als sinds 1996 en wordt sindsdien om de 2 jaar overhandigd aan diegene die een grote bijdrage of verandering teweegbracht in the world of visual arts. Hij omvat het mindblowing bedrag van $ 100.000,- en een expo in het Guggenheim.


Naast Paul Chan waren er nog 5 andere finalisten genomineerd: Sheelda Gowda (Indië), Camille Henrot (Frankrijk), Charline von Heyl (Duitsland) en als laatste Hassan Khan uit Engeland.

"The long and succesfull story of the Hugo Boss Prize bears testimony to the continuity of our arts sponsorship program. We would like to extend our congratulations to the winner and express our gratitude to the jury and the Guggenheim Museum for their dedication and cooperation. We are already looking forward to Paul Chan's solo exhibition this coming spring " - Dr. Hjoerdis Kettenbach: Head of cultural affairs @ Hugo Boss -

Zoals het de gewoonte is in New York zag iedereen er stunning uit voor deze Big Apple evening. Met de schitterende locatie, prachtige jurken en strakke pakken kon de avond al niet meer stuk. Tussen de pers en het event door nam Kate Bosworth toch zelf even de tijd om een paar foto's te klikken van al dat moois.

Tot slot hebben we deze inside video van THE evening kunnen bemachtigen om je toch een beetje het gevoel te geven alsof je er zelf ook was.

Met medewerking van Jan Van Eldere.

page loaded