Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Een babbeltje met de vrouw achter COS

Door Angelique op 23.11.2014

Met de opening van de nieuwe COS store in our hometown Gent, is het tijd voor een gezellige babbel met de vrouw achter 1 van Belmodo's favoriete merken, de Zweedse head of womenswear Karin Gustafsson & aangezien we houden van de no-nonsense aanpak bij COS, doen we hier net hetzelfde ...

Wij zijn helemaal wild van de mimimalistische Scandinavische stijl, waar haal jij je inspiratie of waar haalde je specifiek inspiratie voor de fall/winter collection?

"Martin & ik (hét design team van COS), wij zijn grote design- & kunstliefhebbers en halen daar onze inspiratie voornamelijk uit en proberen dat te uiten in alle collecties. De COS style is modern, timeless & functioneel. We proberen niet te kijken naar de typische definitie van een trend, maar we laten ons vooral graag beïnvloeden door diverse & onverwachte factoren."

Van waar de keuze om een COS Magazine te lanceren?

"Sinds de launch van COS in 2007, vonden we het altijd een perfect medium om te communiceren met onze klanten op een alternatieve manier. Door de jaren heen is het magazine enorm geëvolueerd, maar de boodschap blijft hetzelfde, we willen vooral tonen aan onze klanten wat ons inspireert & dat inspireert ons dan weer op zijn beurt."

Wat kunnen we nog meer verwachten van het magazine?

"De focus van het magazine verschilt van elke editie, we kaarten daarin telkens een ander interessegebied aan. Het F/W issue gaat over “the Quiet City” & over onze favoriete rustige plekjes, dat kan gaan van de oudste boom in Manhattan tot de Rose Bakery in Parijs."

Kan je de typical COS girl omschrijven?

"We hebben niet een specifieke vrouw in gedachten, eerder een diverse groep vriendinnen met gemeenschappelijk likes. Ze zijn bovendien heel zelfverzekerd, hebben een goed gevoel voor stijl en hebben een big city mindset, maar hebben elk hun eigen wil, look & personality."

Wat mogen we dit seizoen verwachten?

"Voor de F/W2014 collectie waren we ongelooflijk geïnspireerd door de Land Art movement. Landschappen in het algemeen, met al zijn onverwachte schoonheden, zoals een prachtige zonsondergang zijn inspirerend, maar ook herfstkleuren zijn heel typerend voor dit seizoen."

Wat zijn de nieuwe trends?

"Wij stappen eerder weg van het klassieke idee van een trend, we laten ons in de plaats beïnvloeden door kunst en alle creativiteit die we rondom ons zien, bijvoorbeeld de fotografie van John Pawson of de meubels van Nendo. Wat daaruit verder vloeit, hoort dan een trend te zijn." 

"Heb je een favorite item?

"De Harris Tweed coat, heerlijk oversized! De vorm & het materiaal zorgen ervoor dat deze coat een unieke, tijdloze klassieker wordt."

Als je geen fashion designer zou zijn, wat dan wel?

"Ik wilde altijd al een ontwerper zijn, ik kan me niets anders inbeelden. Ik weet nog, toen ik heel klein was, dat ik altijd geïnspireerd werd door mijn moeder om mijn eigen kleren te maken. Het was duidelijk dat ik niets anders wou doen, ik experimenteerde echt constant met patronen & stoffen, het was dan ook maar logisch dat ik mode ben gaan studeren in Stockholm."

Wat betekent mode voor jou?

"Mode is een manier om jezelf uit te drukken. Ik vind het zo fascinerend om te zien hoe onze klanten onze collecties interpreteren en hoe ze verschillende items combineren. Door het overaanbod in fashion kan iedereen zich kleden naar zijn eigen individuele stijl en voorkeur. Geweldig toch?"

Wie is je style icon?

"Coco Chanel, ik heb haar werk altijd bewonderd, net als haar charisma & persoonlijke stijl."

Wil jij zelf ook het COS-magazine in huis halen? Je kan het vinden in alle COS-stores, so grab your own exemplar!

Foto's © COS.

Met medewerking van Lars Lagaisse.

page loaded