Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Ready, set, CHANEL!

Door Michael op 19.11.2014

Worden na de iconische 2.55 en CHANEL Nº5, sneakers the next big thing bij CHANEL? Het was Mademoiselle Coco herself die comfort en casual chic in de strakke dameskledij van de vorige eeuw introduceerde. Comfy sneakers tot haute couture verheffen zou dus perfect  in het CHANEL-thema passen. Laat het maar aan Karl Lagerfeld over om de primaire functie van sneakers - sport - naar de 2de plaats te verschuiven: vanaf nu zijn sneakers part of your everyday-wardrobe!


De CHANEL-sneakers zijn nog al dusdanig te herkennen aan hun dikke rubberzool, maar bestaan voor de rest uit luxueuze materialen. In de materiaalkeuze en de kwalitatieve uitvoering herken je de codes van het Franse modehuis. Bovendien is de zool versierd met het iconische CC-logo. De verleiding is groot om de sneakers  enkel en alleen te kopen om je eigen CHANEL-stempel te drukken op allerlei soorten ondergrond! Double CC-marked zand, modder, vers gegoten betonn, anyone? Een fashionabler voetafdruk bestaat niet...

De sneakers bestaan in maar liefst 20 verschillende varianten! Lage, hoge en zelfs kniehoge modellen in allerlei materialen en kleuren: tweed in a multitude of effects (chevronné, bouclé, suède, leder, ...)! CHANEL-muze Cara Delevingne loopt alvast voorop, maar je hoeft niet lang green with envy in stiletto's achterop te hinken, want de sneakers zijn verkrijgbaar in alle CHANEL-boetieks!

Foto's © CHANEL.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded