Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Louis Wong goes 60’s

Door Koen op 16.11.2014

Hopeloos op zoek naar een tijdloze jacket? No need to worry, I got your back! Er is keuze genoeg in de FW2014-collectie van Louis Wong voor A.P.C. Een investering in een Wongjacket is worth taking the risk omdat deze een essential is in elke man zijn garderobe. Zijn hippe vliegeniersjackets en bomberjackets je ding, then keep on reading boys


Fernand Jacket uit de herfst- en wintercollectie 2014 van Louis Wong.

De collectie telt 6 prachtjackets, genaamd de Fernand Jacket, de Maurice Jacket in zowel blauw als zwart, de Alain Jacket, de Jean-Paul Jacket en de Gabriel Jacket, die stuk voor stuk wardrobe staples zijn voor zowel het herfst- als het winterseizoen. Voor mij springen er 3 pronkstukken uit. De 1ste is het Fernand Jacket en is in feite een moderne versie van de klassieke Ferris Jacket, die Wong al eerder uitgebracht had. De jas is afgewerkt met een geribde jacquardrand in retro 60's stijl. 


De Maurice jacket uit de FW2014-collectie van Louis Wong.

Vervolgens is er de Maurice Jacket, een vliegersjacket die verkrijgbaar is in zwart velours spitleer en in donkermarineblow wolkatoen met jacquardstreep. Een terugverwijzing naar de Mods, een jeugdse subcultuur uit de jaren 60, is zichtbaar in de kraag van schapenwol en de schuine rits. Mijn laatste favoriet tenslotte, het Jean-Paul model, is een jas in omgekeerd schaap en is afgewerkt met lederen inzetstukken.


De Jean-Paul jacket uit de FW2014-collectie van Louis Wong.

Toegegeven, voor een Wongjacket zal je diep in je portefeuille moeten duiken, maar je moet de aankoop zien als een long term investment! Tjah, elk excuus is goed, right?  

Foto's en filmpje © Louis Wong.

Met medewerking van Charlotte De Vidts.

page loaded