Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Vault by Vans met een Mexicaans kantje

Door Michael op 13.11.2014

Een collab van Vans met een oude Mexicaanse stam? Laat mij eerlijk zijn, I did not see that one coming. Vans eert de aloude Mexicaanse Huicholstam door een exclusieve handgemaakte interpretatie te maken van de Vans klassiekers Classic Slip on LX en Sk8-HiLX. Hoe kan het vakmanschap van deze Huicholcultuur, die nauwelijks contact heeft met de moderne wereld, een meerwaarde bieden voor het geliefde schoenenmerk Vans? Wel.. it looks pretty cool, I must confess

Het vakmanschap van de Huicholstam is zichtbaar in de complexe combinatie van borduurwerk, kralen en kleuren om zo tot unieke creaties te komen. Vans zag potentieel in het designertalent van de Huicholcultuur en besloot om hun klassiekers de Classic Slip-On LX en een Sk8-Hi LX een Mexican make-over te geven. Zo stapten Vans en de Huicholstam in een huwelijksbootje, and the rest is history.

In de capsulecollectie Vault by Vans x Huichol werden de 2 Vansklassiekers in een jasje van een eclectische mix van kleuren gegoten. De veterloze Classic Slip en het On het high-topmodel Ski 8-HiLX werden gedurende een periode van 10 maanden met de hand bewerkt. Door de Huicholstam werden de schoenen met borduur- en kralenwerk versierd om zo tot echte kunstwerkjes te komen. 

Het handgeborduurde slip-onmodel met het dambordpatroon werd een kunstzinning pareltje met geverfde gazen aan de bovenzijde. Het Sk8-Hi model is vervaardigd uit hoogwaardige suèdevoering en is bewerkt met een sidestripe coating met kralen

Zin om aan je garderobe een Mexicaans kantje te breien? Dat kan, maar hou er wel rekening mee dat de capsulecollectie Vault by Vans x Huihol slechts 360 exemplaren telt. Deze Mexican shoes zijn verkrijgbaar in de volgende exclusieve winkels; Sneakersnstuff (Londen), Firmament (Berlijn) en Norse Projects (Kopenhagen). De Classic Slip-On LX kost € 200,- en de Sk8-Hi LX € 220,-.

Foto's © Vans.

Met medewerking van Charlotte De Vidts.

page loaded