Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

You can leaaaaave your fedora on!

Door Loes op 11.11.2014

Ta-da-ta-da-da-dammmm, you can leave your hat on en dat is maar goed ook. De fedora, een floppy hoed met gedeukte bovenkant, is namelijk een big hit voor iedereen zijn herstlooks. Natuurlijk zijn beanies easy peasy voor bad hair days, oorwarmers een stuk meer winter proof en een paraplu houd je ook écht droog maaaaarrrr dat is natuurlijk lang zo classy niet, geef toe!

De look die je verkrijgt met de fedora is sterk afhankelijk van het kleurenpallet dat je kiest. De 2 populairste teams zijn het ‘all black everything’ team en het ‘herfsttinten for the win’ team oftewel team zwart en team bruin om het simpel te houden.

All black everything

1st bespreken we team black, omdat ik zelf ook lid ben van deze bende. De look van deze kliek? Zwart, heeeeel veel zwart, in laagjes en verschillende materialen. Denk aan stoere biker jackets, doorzichtige, lange, zwarte blousen, faux black fur en gescheurde zwarte jeans met stoere zwarte 90’s schoenen eronder. Afgetopt met een zwarte fedora, duh. Terwijl ik dit schrijf word ik al helemaal warm vanbinnen, this is my cup of tea voor een winteroutfit!

Team brownie brown 


Vind jij zwart ook maar zo zwart en sta je veel mooier met herfsttinten? Voila, grijs of bruin zijn super duper mooie kleuren voor een floppy hat. Deze look is het mooiste met een oversized sweater en botjes die mooi aansluiten in je herfstig kleurenpallet. Kan je niet kiezen tussen de 2 kleuren? Deze look kan je ook makkelijk bekomen met een zwarte fedora. Black goes with everything, right? De zwarte fedora is dus altijd goed, ook met bruin- en roodtinten. 

Natuurlijk is het ook niet verboden om voor een kleurtje te gaan, integendeel! Je hoed kan een mooi en opvallend accent geven aan je outfit waardoor je totale look een upgrade krijgt. A splash of colour kan je outfit volledig maken of kraken, dus kies voor de juiste tint als bijvoorbeeld wijnrood of smaragdgroen. 2 absolute favorieten van de Belmodo jury!

Where to buy?

Wil je zelf graag een fedora scoren? Dat kan je op deze adresjes, zowel on- als offline!

1. & Other Stories: € 35,-
2. Zara: € 19,95
3. Rag & Bone: € 185,-
4. Asos: € 49,76
5. Topshop: € 36,-
6. Urban Outfitters: € 75,-
7. Saint Laurent: : € 790,-

page loaded