Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Be my sail-away love

Door Tiany op 11.11.2014

Lacoste blijft de ruling champion in performance-clothing! De FW2014-collectie was gebaseerd op het maritieme thema van wilde, winterse avonturen op een jacht. Voor de SS2015-collectie gooien ze het over een andere boeg, maar niet helemaal ... Dit seizoen zijn de zeilbootjes aan de beurt, en wordt de gure storm vervangen door een fris briesje! Het pure design van de zeilboot doet de fantasie van veel ontwerpers op hol slaan, van architecten tot designers en mode-ontwerpers.

De performance-kledij van Lacoste gaat al doorheen de hele geschiedenis van het merk hand in hand met de zeilsport. De comfortabele silhouetten, functionele chic en pure vormen van het merk lijken wel gegoten voor deze technische vaarsport. Ook de iconische kleuren (God, I just can't get enough van al dat lichtblauw en pastelroze) en inovatieve materialen zijn geïnspireerd op het maritieme universum.


Ik ben nu niet echt de persoon om de wilde golven te trotseren, maar in een frisse Lacoste-outfit ben ik zeker wel te verleiden tot een zomers zeiltochtjes. En verleidelijk, dat is de SS2015-loungecollectie zeker! Een trendy mix-and-match van aansluitende modellen en subtiele oversized volumes passen in elke urban wardrobe. Sommige nautical essentials als parka's, blazers en oliejekkers komen ook in het dagelijkse stadsleven van pas, al was het maar voor the sake of looking fabulous...

Felipe Oliveira Baptista's visie op de Lacoste-legacy vertaalt zich in transparante stoffen en aanpasbare riemen en bandjes die de diversiteit van maritieme elementen tonen.


De designcode's van het Lacoste-heritage zijn zoals steeds present: moeiteloze nonchalance, modulaire volumes en uiteraard het iconische Lacoste-kleurenpallet: blauw, wit, rood en geel. De bleke, door zon, zee en strand afgewassen tinten doen me onmiddelijk denken aan het Franse Noordzeestrand. Ook de accessoires rock my boat. Those minimalistic leather sandals, let's sail away together! 


Foto's © Lacoste

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded