Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Urban Fairies

Door Tiany op 28.10.2014

Wat is het toch met dat Zweeds design? Alles wat door die Zweedse ontwerpers wordt gecrëeerd lijkt steeds moeiteloos, fris, jong, clean en trendy. Iedereen kent natuurlijk Ikea, maar ook het Zweedse HAY brengt betaalbaar en innovatief design op de markt. Kleurrijke, minimalistische creaties in vrolijke kleuren. Naast interieurgenieën, zijn de Zweden ook experts op vlak van mode. Moet ik H&M, COS en & Other stories nog vermelden? Daarnaast zijn er nog zoveel meer Swedish designer drugs voor onze modeverslaving te vinden. Denk maar aan Cheap Monday, Whyred en 1 van mijn personal favoritesAcne Jeans! Ten slotte zou ik toch even willen uitwijden over mijn grote runway love, Filippa K!

Filippa Knutsson is de bezielster achter het label. Haar passie voor gesofisticeerde en cleane silhouetten (and the lack there-of in the fashion-scene) was de aanzet om in 1993 haar eigen merk op te starten. Die insteek is nog steeds de rode draad door elke Filippa K-collectie. Want zeg nu zelf: als je op zoek bent naar een outfit die nonchalante casual-chic uitstraalt, rep je je toch in vogelvlucht naar de dichtsbijzijnde Filippa K-boetiek? Dankzij de iconische stretch-jeans nam het Stockholm-based brand een jumpstart. Ondertussen is Filippa K  wereldwijd uitgegroeid tot de go-to fashion-haven voor clean design, kwaliteit en gebalanceerde esthetiek!

"A style with a genuine passion for simplicity
A style that is modern yet always stands the test of time
A style that is uncomplicated and effortless" - dixit Filippa K.


Yes, I am a fan! Ik was dan ook in de wolken toen de eerste beelden van de FW2014-collectie verschenen. And let me tell you, sweety, they don't dissapoint! Natuurlijk vind je er weer moeiteloos elegante stukken met een aansluitend of juist oversized model. Deze keer ligt de focus op een zinderende diversiteit in de materiaalkeuze. De brede riem staat in de schijnwerpers en accentueert de taille maar ook zichzelf: de riem onderscheidt zich door zijn kleur, materiaal en grootte van de rest van de outfit. Buckle-up is deze herfst de boodschap. De waaier van beigetinten met toetsen wit, poederroze, grijs en blauw lijken wel geplukt uit een zonsondergang in een eindeloos Zweeds landschap met frisse herfstlucht. 

Foto's © Filippa K.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded