Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Juwelen uit de printer!

Door Lars op 26.10.2014

Het zit er al een tiijdje aan te komen: binnenkort hebben we naast onze gewone printer ongetwijfeld ook allemaal een 3D-printertje staan! Ik kijk er al naar uit ... Want stel je voor: je hebt net een leuk Ikea-rekje in elkaar geknutseld, maar je net die ene cruciale vijs ontbreekt! Helemaal terug naar Ikea? Nope, gewoon een vijsje printen via je computer! Of het is zondag en je bent lekker thuis online aan het shoppen. Je hebt net een leuk juweeltje gekocht en nu moet je nog 3 dagen wachten tot het geleverd wordt? No more! in the bright future print je dat gewoon onmiddelijk uit!

Maaaaaaar ik hol mezelf alweer voorbij, want zover zijn we nog even niet. Het is nog even wachten voor we allemaal thuis printen, maar de fashion industry is wel al volop aan het experimenteren met 3D-printers. Denk maar aan de futuristische ontwerpen van Iris van Herpelopen. In die creaties zie je jezelf misschien wel niet meteen op straat lopen. De 3D-geprinte juwelen van ANGULAR daarentegen maken 3D toegankelijk voor iedereen!

ANGULAR is een jong, Belgisch juweeldesignlabel. De bezieler achter het merk is de interieurvormgever Pieter Bostoen. Angular verkent de mogelijkheden van de nieuwe technologie om tijdloze producten als juwelen te creëeren in vormen die je maar moeilijk met de hand kunt verkrijgen. Voorlopig is het enkel mogelijk om te printen in kunststoffen als polyamide, iets waar ze nog iets op zullen moeten vinden als men haute couture zal willen printen ... Het voordeel is echter dat deze sieraden niet alleen zeer betaalbaar zijn, maar ook in alle kleuren van de regenboog kunnen worden geprint door kleurstoffen toe te voegen. Bovendien kunnen ze achteraf ook verguld worden  of gecoat worden in roestvrij staal of zilver.

De FW2014-collectie bestaat uit 3 delen. De Hexa-collectie is gebaseerd op hexagone patronen uit de natuur.

"Door het oppervlak van de ring en oorbellen te buigen, reflecteert het licht op verschillende manieren waardoor een spel van schaduwen ontstaat: een illusie van gestapelde kubussen." - dixit Pieter Bostoen.

De Washi-collectie is geïnspireerd op geometrische patronen zoals je die terugvindt in de Japanse origamikunst. In de Monogold-collectie ligt de focus op het kleurenpalet, gebaseerd op het werk van de kunstenaar Yves Klein.

Kan je outfit nog een orginele en betaalbare finishing touch gebruiken? Ga dan zeker eens snuisteren tussen de ringen, oorringen, halskettingen en manchetknopen van ANGULAR! Bovendien kan je ook samen met Pieter Bostoen een pièce unique ontwerpen en laten printen. Lang leve de technologie!

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded