Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Feel the 50’s deze herfst!

Door Michael op 25.10.2014

"First, be a woman" luidt het bij Paule Ka voor de FW2014-collectie! Een meer dan gepaste slogan voor deze collectie met serieuze Mad Men-allures! Sexy. Impeccable. Glamorous. Teasing. Impertinent. Headstrong. Dat zijn de 6 codewoorden van het seizoen. Mocht je Joan Holloway in 6 woorden moeten vatten, het zouden exact die 6 zijn, n'est-ce pas? Ik zie de silhouetten zo rondlopen in het kantoor op Madison Avenue. De outfits zijn elegant maar comfortabel. Ik geloof dat zelfs ik, verstrooid als ik ben, er in deze stukken eindelijk in zou kunnen slagen om er uit te zien like I have it together, no?

Blijkbaar zijn we de power generation, vrouwen die weten wat ze willen en het nu willen! Ons enige probleem is dat er te veel keuze is ... En nu is er dus alweer een prachtcollectie bij voor op de verlanglijst van die 21ste-eeuwse power women! Het model dat die tijdsgeest perfect belichaamt is de Braziliaanse Raquel Zimmermann. Deze zelfzekere, stijlvolle lady is powerful maar tegelijk vrouwelijk, charmant en met een fijn gevoel voor humor! Haar allure wordt perfect gevat in de 7 zwart-wit beelden van Andreas Larsson.

"She is the very essence of the sensual and joyful femininity I wanted to convey this season." - dixit Serge Cajfinger.


De stukken zijn alles what a working girl needs: pristine, classy outfits. Van high-waist broeken tot een minimalistisch mantelpakje en natuurlijk een grote lady bag met een stevig handvat, en een cape om ook het pendelen kreukvrij te laten verlopen. De fifties feel zou uiteraard niet compleet zijn zonder wat jurkjes voor de after-work-cocktails! Ziezo, ladies van de power generation, dankzij wat stijl van de fifties generation kunnen we er volgend seizoen weer helemaal tegenaan!

Foto's © Paule Ka.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded