Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Supersize, de winterjas editie

Door Lien op 23.10.2014

Wie mij ooit al eens in levende lijve aan het werk heeft gezien (aka wie mij toevallig tegenkwam ergens op café of in de winkelstraat, want zo veel aan het werk ben ik dezer dagen spijtig genoeg niet), die weet dat ik een compulsieve 1-maatje-te-groot-drager ben.

Daarin ben ik vast ook niet de enige, want hoe gezellig is het om je in de winter helemaal te wikkelen in een te grote trui en een dekentje als sjaal? Ahhh ik krijg op slag al zin in een boswandeling. En het geheel wordt alleen maar beter, want deze winter worden jassen het liefst van al niet 1, maar wel 3 maten te groot gedragen.

Ik voel gezellige momenten aankomeeeen, woehoe!

Mijn liefde voor de oversized mantels had je misschien al wel opgemerkt in het artikel What would Lien wear for Fashion Week, waarin ik vol lof over de Max Mara jassen sprak. En ik blijf nog steeds overtuigd achter mijn statement staan, want je moet het toegeven: het heeft iets chics, zo'n te grote jas.

En daarom zet ik graag de trends op oversized coats-gebied voor jou op een rijtje. Mét shoppingtips natuurlijk, of wat had je dan gedacht?

MinimalistischMiranda Kerr geeft ons het goede voorbeeld!

Begrijp ons in deze categorie niet verkeerd, want met minimalistisch bedoelen we jassen die minimalistisch zijn in vorm. Daarmee hebben we niets gezegd over het statementgehalte of de kleur waarin je deze mantels kunt scoren, want hallokes, in die zin hoeft je jas allerminst minimalistisch te zijn. It's fashion boo!


1. Topshop (€ 105,-). 2. Zara (€ 129,-). 3. Topshop (€ 115,-). 4. River Island (€ 120,-). 5. IRO via The Outnet (€ 266,40).

Extra long


De 2de categorie in dit lijstje is die van de XL, als in: extra long, jassen. Ideaal voor wie graag zijn enkels nog eens showt (ik heb een hekel aan kousen, voor moest je dat nog niet weten), want met zo'n ultralange jassen blijven je benen toch iets beter beschermd tegen weer en wind. Handig! (Maar niet als je fietst.)


1. River Island (€ 147,-). 2. COS (€ 150,-). 3. Zara (€ 159,-). 4. Zara (€ 99,95). 5. Topshop (€ 180,-).

Teddy


De echte, originele teddy mantel komt van bij Max Mara, maar vooraleer je die aan je kapstok mag hangen, moet je jezelf wel enkele maanden tevreden stellen met een plekje op de wachtlijst en moet je daarbij ook nog eens zo'n € 2000,- neertellen. Slik! Gelukkig zijn er ook nog iets meer betaalbare exemplaren op de markt ...


1. H&M (€ 69,99). 2. Asos (€ 92,86). 3. Topshop (€ 103,-). 4. Surface to Air (€ 490,-). 5. H&M (€ 69,99).

Faux fur


De winter zou geen winter zijn als wij niet eens geparadeerd hebben met een giga over-the-top faux fur jas. I'm guessing you agree! Dit jaar gaan wij volop voor oversized: net iets te dik of het kan ook anders: net iets te lang (denk: Khloé Kardashian in haar epische F*** yo fur-jas).


1. H&M (€ 99,-). 2. River Island (€ 135,-). 3. The Outnet (€ 129,77). 4. Gucci (€ 5.800,-). 5. The Outnet (€ 177,87). 

Pssst ... In vintage winkels vind je pas écht statement exemplaren! Royal feelOh yes ...

And what about you?

Ja, inderdaad! Want nu vraag ik mij stiekem toch af, lieve fashionista daar aan de andere kant van mijn scherm, in welke jas ga jij je deze herfst verstoppen?! Dit is geen loze vraag he, ik ben oprecht nieuwsgierig ... Onderzoeksjournalistiek, ofzoiets. Ha!

Foto's via © Victoria Tornegren, Pinterest & Tumblr.

page loaded