Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion en design extravaganza in Brussel

Door Michael op 21.10.2014

Na New York, Paris, Milan and London it’s Brussels’ turn to put on a show. Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 oktober wordt door MAD (Mode And Design Center) Brussels de 14de editie van het Mode Parcours in het leven geroepen. Hoewel het event niet te vergelijken is met het hele modegebeuren in voorgenoemde steden is het toch uitgegroeid tot 1 van de grootste evenementen ter promotie van avant-garde mode in Brussel én België. Go Brussels!

Tijdens dit fashion gebeuren kunnen meer dan 45 ontwerpers hun designer talent showen aan de bezoekers. Het wordt een heus fashion en design extravaganza, met tal van performances, modeshows, happenings en soirées. Juicy stuff for us fashion lovers.

De ontwerpers kregen huiswerk van Frédérick Denis, de artistiek directeur van deze 14de editie. Ze werden uitgenodigd om na te denken over het thema ‘Citizenship’, om zo de relatie tussen ontwerper en stad te belichten. We kunnen er niet omheen: we love our cities en zonder hen zouden we incompleet zijn. Denk aan Carrie Bradshaw’s love affair met haar city Manhattan. Ze zijn onlosmakelijk verbonden.

Omdat ze niet genoeg kunnen reflecteren over het onderwerp, wilden Frédérick Denis en fotograaf Jimmy Kets met een fototentoonstelling de emotionele relatie van ontwerpers met hun stad blootleggen. Want als we heel eerlijk zijn, is fashion zonder the city bijna ondenkbaar. Right?

Naast installaties van gevestigde namen als Jan Van Essche, Filles à Papa en Fabuleux Marcel de Bruxelles kan je hier ook tal van nieuwe designertalenten ontdekken, zoals het jonge duo Akin To bij Filippa K, de KASK lichting met Lucas Straetmans bij Oxfam, de uitzonderlijke schoenen van Emmanuelle Lebas bij Hunting and Collecting, en de modern rock'n roll juwelen van het duo Espèces.

Lijkt dit je allemaal iets, wees dan op vrijdag 24, zaterdag 25 of zondag 26 oktober aanwezig op meeting point Nieuwe Graanmarkt 22/23 in Brussel! Watch out Antwerp, want Brussel kan meedingen naar de trofee ‘city of fashion’

Foto's © MAD Brussels.

Met medewerking van Charlotte De Vidts.

page loaded