Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Alexander Wang x H&M mania in New York

Door Tiany op 17.10.2014

Omdat ik the pleasure had om naar de persconferentie te gaan van de Alexander Wang x H&M collectie in New York City, wil ik graag alle juice met jou delen. Gepaard met het lanceringsevent van Alexander Wang x H&M, wordt dit artikel een kleine round-up van de hele H&M x Wang-mania. Anderhalf jaar geleden maakte het Zweeds modebedrijf het heuglijk nieuws bekend dat H&M samen met Alexander Wang aan de slag ging voor een nieuwe topcollectie. Nog nooit moesten we zo lang wachten op een designer collectie van H&M. And boy, did we suffer


Alexander Wang himself en Margareta van de Bosh, creative advisor bij H&M. 

Ter ere van de internationale lancering van de Alexander Wang x H&M collectie werd de indoor atletiekbaan ‘Armory on the Hudson’ in the Big Apple op donderdag 16 oktober getransformeerd naar een fasion arena. Het rijtje celebs dat aanwezig was, was endless. Van Jessica Chastain, Mary J. Blige tot Dakota Fanning, ze waren er allemaal. En ze zagen dat het goed was.


Dakota Fanning en Mary J Blige waren ook aanwezig op het lanceringsfeest.

Het startschot van de modeshow werd gegeven door free runners die een parcours performance gaven. Deze sporty people got cheered on door het publiek, dat gekleed in sporthesjes voor Team Wang en Team H&M, de runners aanmoedigde met zwaaiende bokshandschoenen. Optredens van bekende artiesten als Sharaya J en Missy Elliot maakten het hele fashion gebeuren af. 'They ‘worked it’, zoals missy J het zou zeggen. Het podium werd vervolgens ingenomen door dj en producer Diplo, die de stemming er tot de vroege uurtjes wist in te houden.


Justin Theroux, Dakota Fanning, Eddie Redmayne en Kate Mara waren ook van de partij.

Het werd een ware party; de energie spatte er van af en het werd meer dan gewoon een fashion show. Door het event kwam de Alexander Wang x H&M collectie helemaal tot leven. 

Het is maar liefst de 10de keer dat H&M de handen in elkaar slaat met een topdesigner, maar Alexander Wang is wel de 1ste Amerikaanse ontwerper met wie ze een samenwerking aangaan. Tijdens de persconferentie werd erop gehamerd dat deze collab ‘something different’ was. Aan de consumer werden eerder al de 1ste beelden en een previewvideo geshowd, and we can all confirm: we werden van onze sokken geblazen.

H&M benadrukte de belangrijke invloed van sport op fashion. Sport and tailoring, you can’t mix it enough. Het was dan ook Wangs doel om een collectie van sportkledij te maken, zowel voor mannen als vrouwen, die je even goed tot vrijetijdskledij kon rekenen. De collectie kan door iedereen gedragen worden, van personen die graag designer clothes dragen tot de massaconsument. Wang kon zich vinden in een ‘sports at night idea’, dancing the night away in your favorite night bar, is ook actief zijn. Die Wang toch, the man loves a bit of reflection.

De designer challenges zitten verscholen in de technische afwerking. Omdat het om functionele kleding gaat, moest er vaak gedacht worden aan belangrijke details, als de waterdichtheid van de items. Al het schoeisel, zowel traditionele slippers als laarzen, werden in neopreen vervaardigd, alom, de technische afwerking is on point.

Het harde werken loont, want het resultaat is een collectie van tijdloze kledingitems. Er zijn slechts een 2-tal stukken terug te vinden uit de vorige collectie van mister Wang, alle andere designs zijn compleet nieuw.

 

Het sportthema werd doorgetrokken in de gehele collectie, dus verwacht je ook maar aan bokshandschoenen, zwembrillen en yogamatten. It can’t get any sportier, zo passeren zelfs echte topsporters de revue in de campagnebeelden. Het is nu wel overduidelijk dat het een zeer sporty collectie wordt, maar dan met een nieuwe fashionable twist. De collectie is vanaf donderdag 6 november verkrijgbaar in 250 H&M winkels wereldwijd en online. Dat wordt rennen! 

Foto's © belmodoTiany & H&M.

page loaded