Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Naar Londen met Jean-Paul Lespagnard

Door Michael op 14.10.2014

Jean-Paul Lespagnard staat gelijk aan avantgardistische mode met net dat tikkeltje meer. Het is die creativiteit en dat enthousiasme dat hij telkens op gevatte manier in z'n collecties steekt. Belmodo adores zijn ontwerpen maar ook z'n verwarmende persoonlijkheid. Net om die redenen koos ook Jaguar hem uit als ambassadeur voor de lancering van hun gloednieuwe Jaguar XE wagen. Belmodo trok met Jean-Paul richting Londen en pikte onderweg enkele hotspots van Lespagnard mee. Lees alles over de world première van de gloednieuwe Jaguar XE in het Belmodo artikel "Discovering London with Jaguar".

Een trip door Londen met Jean-Paul betekent dat je je mag verwachten aan een gigantische lijst must-visit adresjes. Lespagnard vertoeft regelmatig in de Britse capital en laat er zich uitgebreid inspireren. Spits de oren voor enkele van z'n toppers:

Dover Street Market

Wat ooit begon in Londen groeide ondertussen uit tot shops in o.a. New York, Beijing en Tokyo. Dover Street Market zorgt voor een uitgekiende selectie aan mannen- en vrouwenmode aangevuld met de crème de la crème op accessoires- en schoenenvlak. Vergaap je aan klinkende namen als o.a. Alaïa, Alexander Wang, Christopher Kane, Erdem, Givenchy, Comme des Garçons, Giambattista Valli, J.W. Anderson, Jil Sander, Peter Pilotto, Sacai, Rick Owens en Saint Laurent. 

Ook heel wat Belgisch designerstalent vult hier de rekken, denk maar aan Ann Demeulemeester, Walter Van Beirendonck en Haider Ackermann. Dus Dover Street Market, what are you waiting for? Voeg die héérlijke creaties van JP Lespagnard gewoon toe aan je aanbod! De store verkoopt ook topjuwelen van net die namen waar je niet meteen kan opkomen maar die toch oh zo prachtige creaties maken. Die perfecte selectie is de ongelooflijke kracht van Dover Street Market en net dat is wat Lespagnard er in aantrekt.

"Dover Street Market is ongelooflijk leuk en heeft een heel groot aanbod waar ik altijd heen kom als ik in Londen ben." - aldus JP -

Tussen het shoppen door kan je trouwens ook van lekkers genieten in de Rose Bakery. Helemaal op de 4de verdieping kan je terecht voor heerlijke scones, worteltaart, fruit crumble en vegetable tarts. Voeg daar nog een smakelijke cappuccino aan toe en je wil er nooit weg. Enjoy your meal!

Dover Street Market
17 - 18 Dover Street
Londen W1S 4LT
www.doverstreetmarket.com

Dinosaur Designs

Net aangekomen in Londen én nu al op Jean-Pauls favorietenlijst is de winkel Dinosaur Designs. Hier kan je terecht voor decoratie items, huishoudspullen én juwelen. Alles gemaakt van hoofdzakelijk resin aka hars. Dinosaur Design komt uit Australië en vervaardigt prachtige creaties die elk een heel eigen verhaal dragen. De store is gloednieuw en laat Jean-Pauls ogen meteen glinsteren.

"Het gebruik van hars zorgt voor een ongelooflijk resultaat wat elke keer anders is. Het is bijzonder intrigerend om te zien wat het allemaal kan. Ik hou enorm van het artisanale design van Dinosaur Designs." - verklaart Lespagnard -

Dinosaur Designs is het creatieve kindje van het Australische koppel Louise Olsen & Stephen Ormandy. In hun atelier maken ze alles zelf en kunnen zo blijven bijsturen in het creatief proces. Door het gebruik van hars is bovendien elk stuk uniek. Elk item gaat door zoveel handen dat het genoeg eigen persoonlijkheid krijgt. Volgens het duo is Dinosaur Designs 'like stepping into the Great Barrier Reef', als je dat niet doet wegdromen naar Australië.

Dinosaur Designs
Unit 3, Ham Yard Hotel
35 Great Windmill Street
Londen W1D 7DT
www.dinosaurdesigns.co.uk

Ham Yard Hotel


Net om de hoek van Dinosaur Designs ligt het Ham Yard Hotel aan het gelijknamige plein. Het hotel opende in het voorjaar van 2014 z'n deuren en verbergt een pareltje om te logeren. Hier kan je van de Britse hoofdstad genieten in alle rust én ben je toch vlakbij Piccadilly Circus en Regent Street. Ham Yard Hotel staat garant voor pure luxe met mooie kamers, een exclusieve spa én een restaurant en patio op de benedenverdieping om U tegen te zeggen.

Alles ingericht volgens de trends van het moment, vintage meets Peruvian style en vooral kleurtjes.

"Hotels zijn voor mij pure ontspanning en het Ham Yard hotel zal binnenkort zeker op alle must-visit lijsten komen te staan. De inrichting is eclectisch en enorm inspirerend voor een creatieveling als ik." - vertelt Jean-Paul -

Het boetiekhotel huist 91 kamers en suites maar je kan er ook terecht op hun rooftop tuin, hun eigen theaterzaal én een 1950 Texaanse bowlingbaan. Approved by Jean-Paul én Belmodo.

Ham Yard Hotel
1 Ham Yard
Londen W1D 7DT
website Ham Yard Hotel Londen

Aubaine

Lekker eten associeer je niet meteen met de Britten, toch kan je hier ongelooflijk culinair genieten. Londen telt vele Michelin sterrenstaurants maar je kan er ook voor budgetvriendelijke plekken terecht. Zelfs grote chefs hebben vaak toegankelijkere resto's, denk maar aan Diner van Jamie Oliver. Een gezellige pop-up diner rond - again - dinosaurussen. Niet toevallig ligt het dan ook in de buurt van Ham Yard Hotel en Dinosaur Designs. Jean-Paul is er volledig weg van, net als van Aubaine. Dit restaurant kan je dan weer vinden in de alombekende department store Selfridges op Oxford Street.

"Selfridges is écht 1 van die plekken waar ik altijd heen moet als ik in Londen ben. De verzameling aan big designer names en upcoming ontwerpers is zo groot dat ik er wel een dag kan rondlopen. Er is wel nog een reden waarom ik naar Selfridges ga, namelijk het restaurant Aubaine. Je kan het vinden in het midden van de schoenenafdeling. Ideaal om shoppen en lunchen te combineren of gewoon voor hun 100% perfecte afternoon tea." - benadrukt Lespagnard -

Aubaine
400 Oxford Street
2de verdieping
Londen W1A 1AB
www.aubaine.co.uk

Tate Modern

Londen betekent natuurlijk ook tonnen cultuur. Je kan er kiezen uit o.a. het British Museum, de National Portrait Gallery, V&A en het Imperial War Museum. Voor Lespagnard is het duidelijk, hij verkiest het liefst het Tate Modern. "Ik geniet vooral van moderne & hedendaagse kunst en dan is het Tate Modern de perfecte plek om ff stil te staan. Het gebouw is een oude elektriciteitscentrale. De perfecte plek om inspiratie op te doen voor al mijn collecties", verduidelijkt Jean-Paul.

Tate Modern is een showcase van heel wat internationale, moderne & hedendaagse kunst. De toegang is gratis, behalve voor speciale tentoonstellingen. De permanente collectie bestaat uit werk van o.a. Paul Klee, Pablo Picasso, Robert Mapplethorpe, Salvador Dali, Mark Rothko, Max Ernst, Alberto Giacometti, Jackson Pollock and many more. Redenen genoeg dus voor een uitstapje richting artistiek.

Tate Modern
Bankside
Londen SE1 9TG
website Tate Modern

Voilà, genoegen excuses om razendsnel je Eurostar te boeken en richting Londen te trekken. Merci aan Jaguar voor de trip naar Londen en hands up voor Jean-Paul Lespagnard voor het delen van enkele van z'n pareltjes. Time to have tea!

page loaded