Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Bohemian Fall in Paris

Door Angelique op 05.10.2014

Tegen de achtergrond van het prachtige historische Grand Palais presenteerde H&M Studio zijn FW2014-collectie in Parijs. En rightfully so, want Parijs is de setting bij uitstek voor de Bohemian-inspired collectie. Denk maar aan de layers of Bohemian clothes, met bont en glitter à la Moulin Rouge bij de vleet. Of aan de lifestyle van Serge Gainsbourg en Jane Birkin. Parijse bohemiéns combineren moeiteloos nonchalance met Franse chic, en un certain 'je ne sais quoi' met sexy. Op diezelfde speelse manier combineert H&M Studio rebelse, urban silhouettes met de klassieke Parijse boulevards.

De Bohemian spirit is tijdsoverschrijdend, of het nu gaat om de belle époque, de jaren 70 of de 21ste eeuw, die vrijgevochten spirit duikt steeds weer op. Et voilà, nu vindt de bohémienne van de 21ste eeuw zeker haar ding in de speelse geraffineerde looks van H&M Studio. La bohémienne ... Ze is de muze waar elke ontwerper van droomt, toch? Met haar ongedwongen levensstijl, charmante uitstraling is ze immers always in for a party! Bovendien is het Bohemian concept het excuus bij uitstek voor een ongeremde combination frenzy! Zo verschenen tegen de achtergrond van het Grand Palais herencolberts en pilotenjacks over gedrapeerde tops en jurken.

"Wat me enorm aanspreekt in H&M Studio voor het najaar van 2014 zijn de vele verschillende keuzemogelijkheden en de Bohemian spirit die de collectie uitstraalt. Centraal staan vrouwelijke items vol fun en raffinement, die je draagt met attitude." - aldus Ann-Sofie Johansson, hoofd design, New Development -

De stukken zijn echt top! Zijde, crêpe en chiffon verwerkt in prachtige, elegante slipdresses met smalle schouderbandjes. Perfect te combineren met allerlei laagjes of een faux fur oversized mantel. Daar zie je toch zo Brigitte Bardot na een wilde nacht in ontwaken, even met haar volle zwarte wimpers knipperen en op nonchalante toon vragen 'Est-ce qu'il y a des croissants?'. Ook items die oorspronkelijk tot de herengarderobe behoorden, zoals colberts of maatpakken, verschijnen in een nieuwe versie, met een feminine touch. Zo'n wijde broek is dan weer eerder iets waarin je Jane Birkin op een boulevard mee zou zien flaneren. 

Afwerkingen als borduursels, pailletten en kauwgomroze accenten konden  in deze collectie natuurlijk niet ontbreken, en geven elke outfit een instant elegante partylook. Kort samengevat: de H&M Studio-collectie is even divers, wervelend en entertainend als een Moulin Rouge-show. 

Foto's © H&M Studio.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded