Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Wild van wol!

Door Michael op 01.10.2014

Als je erbij stilstaat, is het echt een geweldig dankbaar materiaal, die wol! Met een simpel bolletje en een stel breinaalden kan eender wie zijn eigen ontwerpen creëeren. Who knows wat je deze winter allemaal uit die bolletjes wol haalt met wat oefening, geduld en inspiratie. Ik heb heerlijke herinneringen aan de combo van winter en breien: voor mams stond het hele seizoen in het teken van knitwear. Mijn zus en ik grasduinden gefascineerd in de manden vol wol. Pluizige angorabolletjes waren altijd de favoriet. Of we mochten knoopjes kiezen wanneer een stuk bijna af was, score! Zelf heb ik de breitechniek helaas niet onder de knie, en daar heb ik voor de zoveelste winter op rij spijt van! Memo to self: must learn how to knit!


Het breiboek 'Goedgemutst' van Ellen Kegels, oprichtster van LN Beanies, was eigenlijk de ideale gelegenheid om eraan te beginnen. En nu heeft dit boek al een 1ste zusje: 'In mijn nopjes'. Ik heb dus niet langer een excuus om die breicarriere niet te kickstarten! Ellen Kegels is niet te stoppen, en waarom zou ze ook? Deze hands-on-onderneemster heeft al een tijdje haar eigen collectie: LN Beanies. Cosy winteraccesoires in 100% Peruviaanse baby-alpaca ol. Daarnaast opende ze recent een pop-upstore in de Nationalestraat in Antwerpen, en ligt nu dus haar 2de boek in de rekken. Ellen Kegels brei(d)t dus mooi haar imperium uit!

Wat zo leuk is aan haar nieuwste boek, 'In mijn nopjes', is dat het over de seizoenen heen loopt. Je vindt er nieuwe winter- en herfstmodellen, maar ook zomerse creaties als gehaakte bikinis, zonnehoedjes, tasjes of strandjurkjes. Op .aar de wolwinkel denk ik dan! Of gewoon naar de LN Beanies-webshop, want daar kan je bolletjes wol, katoenen garen en 100% Peruviaans biokatoen in de nieuwste trendkleuren bestellen. Hoe langer de winter hoe liever. Ik ben  alvast van plan om te oefenen, oefenen en oefenen, zodat ik deze zomer tenminste 1 zelfgebreid stuk heb om mee uit te pakken. Ik ben echt een sucker for knitwear. Helaas is knitwear meestal vrij pricey ... Zo zag ik laatst een onweerstaanbaar mooi gebreid vestje van Chanel, waar ik gezien het prijskaartje alleen maar van kan dromen. Maar een echte brei-expert kan daar gelukkig gewoon zijn eigen variant op creëeren ... Motivatie: check!

In mijn nopjes (€ 19,99), ISBN 9789022330654 , Manteau.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded