Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Haal wat bolletjes wol in huis!

Door Koen op 25.09.2014

Mijn oma is een krak in breien, dat brei-machientje voorzag vroeger de hele familie van knitwear. In de winter werden we omringd door manden vol wol. Zelf heb ik ook wat pogingen ondernomen maar het Fingerspitzengefühl was er niet en verder dan een halve sjaal ben ik nooit geraakt ... jammer, misschien toch nog eens een poging wagen want hoe heerlijk is het om gewoon je eigen creaties te breien uit een bolletje wol. Furthermore, breien is weer helemaal hot & happening met heuse koffiebars als Maurice van Veronique Leysen, om gezellig samen te knitten! Bon bij ons thuis was oma dus de expert, maar voor de 6 van Antwerpen breien zat er nu niet direct in.

Ilia Sigi Eckardt daarentegen groeide ook op tussen de breiwerken maar dan wel knitwear van haute-couture niveau! In het atelier van zijn moeder, Hilde Frunt, werden echte eccentrieke kunstwerken gecreëerd als prototypes voor o.a. Raf Simons, Dries Van Noten, Ann Demeulemeester en Walter Van Beirendonck! Sigi zelf werd dus zijn hele jeugd omringd door een web van wol en raakte hier volledig in verstrikt. Hij houdt oprecht van breiwerk en experimenteerde al op jonge leeftijd met artistiek werk. Hij volgde verschillende lessen in techniek en spendeerde slapeloze nachten als een bezetene achter zijn breiwerken. In 2001 presenteerde hij op 20-jarige leeftijd zijn eerste brei-collectie: Sigi. Unieke, comfortabele modellen met een no-nonsense uitstraling. No suprise, de fashion crowd went wild. Deze passie pusht hij nu to the next level met knitwear voor verlichting!

Na kleding wilde Sigi nu ook met zijn skills experimenteren op knitwear voor het interieur en verlichting, et voilla 'Monsieur Tricot' was born. De verlichtingscollectie bestaat uit hoezen voor lampen. De hoezen creëren een subtiel en sfeervol effect. Je vindt de hoezen met orginele patronen in grote steek (Monsieur Lebonnet) en kleine steek (Madame Latoque). Je kan de verschillende maten en kleuren van Monsieur et Madame met elkaar combineren tot je het gewenste lightning effect voor je interieur hebt gevonden! Ziezo, nu kan je zelfs een minder begaafde breier als ik, zijn interieur vullen met gezellige bolletjes wol. Dat wordt heerlijk spinnen deze winterrrrrrrrr ...

Met medewerking van Isabelle Leempoels

page loaded