Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

What to wear voor die melancholische herfst-mood?

Door Angelique op 23.09.2014

Melancholische herfst-blues, ik kijk er al naar uit. Binnen warme chocolade drinken en kijken hoe het buiten giet! Za-lig! Zelfs nonchalant door een stortende regenbui wandelen onder een parapluie past in die dramatische herfst-mood. Marjorie Vermeulen moet ook af en toe verlangen naar die stemming want haar FW2014 collectie sluit hier naadloos bij aan. De vrouwelijke silhouetten zijn ontworpen voor een donkerblauw obscuur universum.

"Een vergeten stad, waar de wind over het asfalt dwaalt en zich vermengt met donkere regenplassen. Een donkerblauwe vermoeide lucht herinnert aan een regenbui." - aldus Marjorie Vermeulen -

Klinkt als een ruig klimaat, maar met de creaties van Marjorie Vermeulen kan je alles aan. De ruwe maar geraffineerde materialen als soepel leder, transparante jersey, dik breiwerk en zilveren ritsen zijn verwerkt in losse volumes. Lichte accenten springen op uit het palet dat bestaat uit donkere kleuren.


Mantels als dekens, comfortabele mannenhemden en soberheid, miss Vermeulen combineert contrasten en slaagt er toch steeds in om het geheel steeds vrouwelijkheid en sensualiteit te doen uitstralen. Bon! Ik stel voor dat je je wikkelt in een wollen deken en erop uittrekt in de inspirerende, wilde herfststad.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded