Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The Polo-journey

Door Koen op 23.09.2014

De polo heeft al een lange weg afgelegd, sinds mr. René Lacoste besloot de mouwen van zijn tennishemden in te korten en zo meteen de allereerste polo's op de markt bracht. Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit het fashion landscape. De Amerikaanse toeristen met hun eeuwige polo's, fanny-packs en sokken in sandalen-look, hebben de reputatie van de polo even in een dipje gebracht. Gelukkig zorgen de strakke, jeugdige modellen van Fred Perry ervoor dat de polo een geliefd item in de kleerkast van elke fashion devotee blijft! 

En die fashion devotees kunnen weer rejoycen want Raf Simons ontwerpt voor de 10de keer een collectie voor Fred Perry. No doubt about it, those polo's won't be normcore! De Belgische busy bee ontwierp 27 stuks, die elk de specifieke Simons touch uitstralen, grafische prints, patronen en patches.

Totally not so unexpected dat het zo goed klikt tussen Raf Simons en Fred Perry! The rebellious youth loves Fred Perry and Simons himself is fuelled by his love for rebellious youth cultures. Kijk maar naar the patch die Simons als sinds zijn 1ste ontwerpen als een knipoog naar verschillende subculturen gebruikt.

De groene Diamond Quilted Raf Bomber vat het succes van het Perry-Simons dream team perfect samen: de synthese tussen een klassiek Fred Perry snit versierd met patches à la Simons. Keep it coming golden boys!

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded