Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Designer liefde

Door Michael op 22.09.2014

People! I'm in love! I'm in love with a Parisienne! En ik ben over the moon en een beetje emotioneel om jullie aan elkaar voor te stellen. Enchantée Ladies dit is Valentine Gauthier! Deze Parijse ontwerpster deed ervaring op bij Rochas en Maison Martin Margiela en was dus meer dan rijp om haar eigen label op te richten. Sigh ... en wat een chance voor ons! Want de wereld is ongetwijfeld een betere plek nu de lieftallige silhouetten van Mademoisselles Gauthier er rondhuppelen.

Elk stuk gaat uit van het concept van duurzame materialen en ambachtelijke technieken. Pas de panique want ambachtelijk staat hier niet gelijk aan traditioneel. De snits zijn absoluut refreshing! Korte kleedjes met strakke rokjes en losse bloesjes. De originele combinaties creëren een speels effect met een feminine twist. De collecties zijn een mélange van allerlei materialen als zijde en katoen in lumineuze, frisse kleuren. Petje op, losse T-shirt, strak mini-rokje en daaronder een mannenschoen, pourquoi pas?

Misschien ben ik hals over kop gevallen voor de nonchalante looks, die heerlijke Franse je m'en fou. Maar wat vast en zeker de doorslag was voor mijn coup de foudre, is de speciale plek die Valentine Gauthier voor architectuur reserveert. Elke collectie is gelinkt aan een iconische architecturale site. Voor de FW2013 collectie: Silent Elements was dat de cité radieuse in Marseilles van Le Corbusier. Voor de Zomer collectie: Iles of Man, was de beton architectuur op de Seychellen het décor. 

Momenteel kan je de stukken in België enkel vinden bij Bonnie & Jane in Brussel, maar je kan ook altijd op de e-boutique een kijkje nemen. Ben je ook al een klein beetje in love and hungry for more? Wel goed nieuws want in oktober brengt Vila een capsulecollectie uit van Valentine Gauthier!

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded