Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Trends in brillenland: de eyecatchers van dit najaar

Door Michael op 20.09.2014

Brillen synoniem voor dikke jampotglazen? No more! Brillen zijn uitgegroeid tot echte modeaccessoires. Vorige week vond in het Brusselse Ibis Styles Hotel een heuse modeshow plaats voor brillen, waarin de trends voor dit najaar werden uitgelicht. De exclusieve modeshow werd georganiseerd door optiekketen GrandOptical, een trendsetter in brillenland. Wij zetten de laatste nieuwe trends op een rijtje!

1. Indian Summer

Bij de damesbrillen draait het allemaal om colourblocking, zowel met levendige kleuren als met zachte pastels. 

De monturen zijn vaak gemaakt uit kunststof, en transparante details houden het geheel fris en licht.

 

 

 

 

2. Vintage Nerd

De typische nerdy vintagebrillen uit de jaren ’50 en ’60 zijn weer helemaal terug van weggeweest. Vandaag zijn de monturen gemaakt uit lichte kunststof, al dan niet in combinatie met metalen veren. Een hedendaagse update die de look iets subtieler en draagbaarder maken.  

3. Smart Chic 

Blauw is in deze herentrend troef, soms gecombineerd met grijs- of bruintinten. Voor een elegante look die zowel klassiek als sportief aandoet.

 In de Smart Chic-trend komen oud en modern samen. Het verschil schuilt in de details: het materiaal, de vorm of de afwerking. Carbon fiber wordt gemixt met matte, glanzende of metallic kleuren voor een coole industrial look.

 

 

 

 

4. Retro Round

Niets is trendyer dan een rond retrobrilletje. De authenticiteit en het vakmanschap waarmee deze monturen werden gemaakt zorgen voor een stijlvolle uitstraling. Sommige monturen zijn perfect rond, andere zijn aan de bovenkant lichtjes afgevlakt, een zogenaamd pantomodel. Ook hier maakt de afwerking het verschil: transparant, colorblocking of met een safariprintje: het ziet er allemaal even fashionable uit. 

5. Cat-eye

De vlindervorm van een cat-eyebril is superstylish, expressief en sensueel. Voor al wie zich graag op en top vrouw voelt.

Geen wonder dat het 1 van Tiany's personal favorites is!Cat-eye is Old Hollywood glamour in brilvorm. Denk maar aan Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s.

 

 

 

 

 

 

6. Classic Deluxe

Dit najaar zien we steeds meer luxemonturen op het toneel verschijnen. Deze supervrouwelijke brillen zijn klassiek maar tijdloos, en dat hebben de grote modehuizen goed begrepen.

Bij Dior grijpen ze bijvoorbeeld terug naar de 60's vlindervorm, terwijl Bvlgari teruggaat naar zijn roots en zich richt op exclusiviteit en het gebruik van zeldzame edelstenen. Grande classe in een brilletje gegoten. 

 

 

 

7. Cool Winter

Als we aan de winter denken, zijn zonnebrillen niet het 1ste wat in ons opkomt, maar ook in het winterseizoen zijn good sunglasses een must. Deze winter zien we vooral een sportieve look, met transparante kleuren of een stoere rubberlook in combinatie met gekleurd spiegelglas. Kortom: alles om stijlvol de piste op te gaan. Ready to rock those mountains?  

foto’s © GrandOptical.

Met medewerking van Kora-Lee Lust. 

page loaded