Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Trend alert: de duster coat

Door Astrid op 20.09.2014

Blijkbaar gaat dat ook zo met zwanger willen worden: plots zie je alleen maar bolle buikjes en buggy’s. Baby’s staan voorlopig niet erg hoog op mijn verlanglijstje maar wat ik wél wil en plots overal online zie opduiken is een duster coat!

Een waaaaaaat? Dus-ter-coat! Denk trenchcoat maar minder preppy, langer en lichter. De perfecte jas voor een much needed transeasonal wardrobe update.

Why should you buy this? Zo’n duster coat geeft elke outfit een coole highfashion schwung, je hebt een jas aan die toch lekker licht is en als je in je pyjama naar de nachtwinkel moet - a girl’s gotta do what a girl’s to do - is dit de ideale cover-up!

Je spot duster coats natuurlijk in allerlei kleuren maar 1 ding moet gewoon goed zitten: de flowyness! Sorry, ik heb er geen andere woord voor. But you get my drift, right? Mijn voorkeur gaat naar een stijlvol wit exemplaar. Je weet wel: zo’n showstopper maar het openbaar vervoer zou je er van je leven niet mee durven nemen.

Crèmekleur en beige laten we voorlopig voor wat ze zijn - boooooring. Ga liever voor een pretty pastel one of zwart als je het liever basic houdt.


Natuurlijk draag jij wat je wil onder je jas maar persoonlijk vind ik dat een skinny, laarsjes en een simpele top of bloes er het best mee samengaan. Ik ben zelf nogal een shorty en ga mijn exemplaar combineren met een paar high heels om flauwe grappen à la “Waar gaat die jas met dat meisje heen?” te vermijden.

Het leuke van dit soort jassen is dat je een fancy outfit zo wat meer casual maakt en omgekeerd. Ideaal als je de dresscode niet helemaal begrepen hebt. Kan gebeuren.

Natuurlijk shop jij de leukste exemplaren online en dat hoeft niet eens erg veel te kosten:

1. Gelukkig denkt Asos ook aan de kleintjes: Petit Duster Coat, € 85,31.
2. Exemplaar met ruitjes, € 103,- via Topshop.
3. Oversized roze duster coat, £ 78,- via The Whitepepper.
4. Lana blazer van Monki, € 65,-.
5. Longline Duster Jacket in lichtblauw, € 85,31, Asos.

Foto’s © Pinterest.

page loaded