Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fall trend: turtle neck jumper

Door Loes op 19.09.2014

Terwijl we aan het genieten zijn van de laatste restjes zomer, moet ik toegeven dat mijn hoofd toch al vooral bij de herfsttrends zit. Mooie breisels, laagjes, overjassen, hoeden en bottekes. Zwaai zwaai zomer, ik ben helemaal klaar voor de boswandelingen, bergen bladeren in de straten en grote oversized jassen. 

De trend zat er vorig jaar al aan te komen maar nu ik de streetstylefoto’s van de modeweken aan het afschuimen ben is het zeker een feit: the turtle neck is BACK!

De trui met het kolleke is niet enkel nog om te dragen onder je skipak. Wat niet wegneemt dat deze trui natuurlijk heerlijk warm is tot aan je oren. Dat mag ook eens, een trend die mooi én praktisch tegelijk is. Uiteraard kan je deze trend volledig naar je eigen hand zetten en op 101 manieren combineren voor de komende winter. Streetstyle foto’s ter inspiratie? Always at your service!

Classy oversized turtle lady

Geef toe, in deze turtle neck jumpers wil je eigenlijk wonen! Zo groot en zacht, hmmmm. Ik zie mezelf al zitten voor een open haard, veel kussens en een chocomelk in de hand. Maar chop chop, we moeten ook de deur uit af en toe he! Combineer hem dan met een sassy skirt voor een vrouwelijke touch. Zo zie je er nog steeds nonchalant uit maar hebben mensen niet door dat je net voor je haardvuur bent weggetrokken.

Een mooi stel hakken eronder en je bent ready to goooo! Wil je een variant op deze look? Ga dan eens voor een super lang hemd onder je turtle neck trui, zo heb je toch veel gelaagdheid in je outfit zonder de klassieke ' sweater met rok'-combinatie. 

All time classic

Hoe je het ook draait of keert, een trui met een kraag heeft ook een klassieke toets. Iedereen heeft hem in zijn kast hangen (of dat zou toch moeten!). Ben je niet zo van de nonchalante look? Combineer hem dan met een rechte, korte rok. Pastelkleuren doen het erg goed voor toch een frisse uitstraling, of ga voor een all white outfit: altijd een winner!

Crop it like it’s hot

Nee, de kans dat het echt warm buiten is, schat ik vrij klein. Maar in modeland doen we graag alsof natuurlijk! Een turtle neck die ook tegelijkertijd een crop top is? Geen beter kledingstuk slaat de brug tussen zomer en winter denk ik. En niet onbelangrijk natuurlijk: girl you look haaaawt in this!

The hair tuck

En nog een laatste nota om mee af te sluiten. Uiteraard heb jij al lang gelezen over The Hair Tuck maar zal ik toch maar eventjes herhalen dat deze beauty trend en fashion trend niet geheel ontoevallig perfect met elkaar matchen? Go for it!

Foto's © Afterdrk, Harpers Bazaar en Vogue.

page loaded