Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Een babbeltje met #unstoppable Rita Ora

Door Bieke op 19.09.2014

Londen. Een warme doch lichtjes grijze septemberdag. Een hotel. Een fotograaf. Een cameraman. Een personal assistant. Een Belmodobie. Nog een fotograaf. Nog een personal assistant. Een Rita Ora. Een interview. En een overvloed aan energie.

Terwijl ze pas 3 jaar geleden haar debuut maakte, lijkt het alsof ze er altijd al geweest is. De monsterhit met DJ Fresh scoorde hoge toppen, en ze blijft in hogere sferen vertoeven met haar recentste single met Iggy Azalea en binnenkort releast ze haar 2de album. Goedlachs, jong, it-girl, zangeres en nu ook ontwerpster. De wereld is nog niet klaar met Rita Ora, zoveel is zeker. Ik kon haar ontmoeten, kussen (op de wang), klinken en meer te weten komen over de getalenteerde hipster achter de collectie Adidas Originals by Rita Ora.


Samen met Adidas Originals heeft Rita Ora een collectie uit de grond gestampt om U tegen te zeggen en vooral 1 die #unstoppable is! Mijn 1ste vraag was dus vrij evident.

Miss Ora, wat betekent Unstoppable voor jou?

"Voor mij betekent het geen grenzen kennen, alles is mogelijk! Er zijn geen richtlijnen, geen regels. Niets of niemand houdt me tegen, gewoon zijn wie je wil zijn. Daarmee kom je het verst. Just be you, die boodschap wil ik overbrengen naar alle vrouwen."

Waar haalde je inspiratie uit voor de 5 collecties?

"Mijn mama is voor mij dé unstoppable girl, zij is mijn ultieme inspiratiebron. Daarnaast weerspiegelt elke collectie een ander aspect van mijn persoonlijkheid. De ene dag ben ik een echte tomboy en de andere dag houd ik ervan om heel girly girly te zijn en ben ik volledig in het roze gekleed. Bovendien zijn de Ritabots fantastisch, hun passie en positiviteit blijven me inspireren. En ohja, Instagram helpt ook een pak, guilty as charged!"

Wat is jouw lievelingsstuk uit de collectie?

"Goh, ik beantwoord deze vraag telkens anders, I love them all, het hangt er vooral vanaf in welke mood ik ben, momenteel voel ik me heel girly & soft. Ik ga dan maar voor de soft pink Bankshot trainers van de Pastel collectie."

Wat vond je het leukst tijdens het creatieproces?

"De moodboards maken, stoffen uitkiezen ... Eigenlijk gewoon het hele proces meevolgen van A tot Z, dat was mijn hoogtepunt. Ik heb zo veel bijgeleerd dankzij Adidas, ik ben zelf altijd fan geweest van hun fearlessness en hun originaliteit. Ik vond het wel belangrijk dat mijn eigen personal touch werd toegevoegd aan elk stuk, zodat het zowel mijn muziek belichaamt, als mijn carrière, eigenlijk gewoon mijn hele leven. Ik ben in ieder geval heel trots!"

Heb je dan nog meer ambities in fashion?

"Jazeker, ik heb de smaak helemaal te pakken, mijn grootste doel is om mijn eigen label op de markt te brengen! So watch out!"

Wat is dan tot nu toe het hoogtepunt in je carrière?

"Toch wel de launch van mijn collectie voor Adidas Originals en zien dat mensen het effectief dragen, dat is het grootste compliment dat je kan krijgen. Maar performen voor 70 000 man op Glastonbury komt ook wel in de buurt! Dat gevoel vergeet ik nooit."

Hoe ontspan jij je met zo'n drukke agenda?

"Ik houd ervan om de hele tijd bezig te zijn, ik moet mezelf soms verplichten om even niets te doen. Op zo'n moment kijk ik graag een film, dan sluit ik alles af en stap ik in die wereld. Toch blijft lachen voor mij de beste remedie om te ontspannen, daardoor omring ik mezelf graag met mensen die zichzelf belachelijk durven maken."

Nog een laatste tip?

"Be confident, don’t be afraid if you don’t know yet what you’ll do!"
Rita en Adidas, thanks voor de fantastische trip en congrats, straight from the Belmodobie heart.

Oh en Londen, this one’s for you: I’ll be back in full force

Foto's © Belmodo, Adidas.

Met medewerking van Lars Lagaisse.

page loaded