Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Swatch SISTEM51 tovert old school into new school

Door Michael op 15.09.2014

Time to check your time zone want Swatch lanceert opnieuw enkele coole horloges die je pols voorzien van de nodige arm candy. Great news want de tijd van lege batterijtjes is namelijk voorgoed voorbij! Swatch SISTEM51 is het allereerste mechanische horloge dat niet manueel, maar volledig door machines in elkaar werd gestoken. Het uurwerk kreeg bovendien een symbolische naam aangezien het verwijst naar de 51 componenten die in het design verwerkt zitten. 51 redenen om je oren te spitsen!

Dat Swatch één van de innovatiefste horlogemerken in de wereld is, bewees het al vaker. Zo gaven ze al aan verschillende kunstenaars de kans om op het kleinste doek ter wereld hun creativiteit los te laten. Design zit nu eenmaal in het DNA van Swatch en SISTEM51 trekt dit door tot binnenin het uurwerk zelf.

Swatch SISTEM51 is geen typisch accessoire. Het is een klein kunstwerkje rond je pols wat uitsluitend in Zwitserland gemaakt wordt en 90 uur werkt zonder te hoefen opwinden. Het horloge bevat telkens 19 robijnen waarvan je er 6 kan zien op de wijzerplaat én er nog een robijn verborgen zit in het hart van het uurwerk. Wondermooi om naar te kijken!

De designs van Swatch SISTEM51 zijn allemaal compleet anders. Zo legt de SISTEM WHITE in pure popstijl een link tussen een legendarisch verhaal en kunst. Resultaat is een opvallend witte horloge voorzien van leuke pop art bolletjes, robijntjes en flashy wijzers. Ontdek de binnenkant van het uurwerk door gewoon je horloge om te draaien. De silicone armband zorgt bovendien voor een zeer aangenaam gevoel bij het dragen van de Swatch SISTEM51.

Op de wijzerplaat van de SISTEM BLACK staat dan weer een sterrenkaart in strak zwart-wit design. Draai de Swatch SISTEM51 om en dat universum verandert plots in een optisch kunstwerkje: een wervelende draaikolk! Het armbandje van de SISTEM BLACK is in zwart leder, waardoor het een tijdloze elegantie uitstraalt.

Bij de SISTEM red en SISTEM Blue doen de witte lichtstrepen op de wijzerplaat denken aan de interstellaire trajecten in het universum. Ga je voor rood en trek je de aandacht naar de 19 edelstenen in je uurwerk of ben je eerder het mysterieuze type dat gaat voor de kleur van kosmische nachten?

Bovendien heeft de Swatch SISTEM51 een ongeziene autonomie, waardoor je jouw horloge pas na 4 dagen terug moet opwinden. It’s pretty to look at & handy to use! Het resultaat? Bij Belmodo kunnen we écht niet kiezen welke SISTEM51 nu juist onze favoriet is.  

Ach ja, af en toe eens helemaal uit de bol gaan mag! Waarom ze niet meteen allemaal aanschaffen? Zo kom je niet meer te laat op je wekelijkse koffiemeetings én wordt opstaan en lezen dat het tijd is om naar je werk te vertrekken plots vééééél leuker. Double score. Wie zegt dat business & pleasure niet samengaan, moet dringend de Swatch SISTEM51 op z'n wishlist zetten.

Who’s with us? Ook helemaal verzot op de pretty watches van Swatch? Hou dan zeker de Swatch website en hun Facebookpagina in de gaten.

Met medewerking van Shanice Engel.

page loaded