Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Les Jolies Laides

Door Bieke op 15.09.2014

Les jolies wat? Les Jolies Laides, een term uit de Franse cultuur om vrouwen te omschrijven die geen conventional beauties zijn, ladies with an edge off ... maar stylish en charismatisch beyond belief. Ze zullen geen missverkiezingen winnen, maar toch trekken ze op straat alle aandacht naar zich toe. Je kent ze wel: een hoekig gezicht, te grote neus en toch een je ne sais quoi, die hen aantrekkelijk maakt.

Meet the women who pull it off:

Het gezicht van Sarah Jessica Parker wordt her en der vergeleken met een horseface, toch zou ik zo willen ruilen! Het charisma dat miss Parker uitstraalt dankzij haar quirky, cheery personality valt als een sluier over haar hoekige gezicht. En wie ziet die neus nog als je humoristische timing zo scherp is! Plus the woman has, no scratch that is style. So put that in your pipe and smoke it! 

Ook Charlotte Gainsbourg is geen Southern Belle, toch val je een klein beetje in love telkens als je haar ziet verschijnen. De Parisienne is dan ook geboren in de je m'en fou cultuur zelf en straalt die nochalance effortless uit. Haar casual, melancholische look en haar gamine charme geven haar een iconische status als Jolie Laide

Ook Alexa Chung heeft met haar androgyne uiterlijk maar eccentrieke stijl recht op een plek in het clubje. Je zou haar op het 1ste zicht niet als 'laide' beoordelen, maar is dat niet omdat je verblind wordt door haar onberispelijk edgy gevoel voor stijl?

Zelfs Mademoisselle Coco Chanel was geen perfecte beauty! Maar wie herrinert zich dat nog, alleen haar stijl blijft achter in het collectieve geheugen. Naar zeggen was ze een onopvallende vrouw die zichzelf transformeerde in een legendarisch stijlicoon door haar eigen imperfecties uit te spelen. Een vleugje lelijkheid om de fantasie op hol te doen slaan. Missie geslaagd!

Je hoeft dus geen klassieke schoonheid te zijn om eindeloze stijl uit te stralen, I rest my case.

Foto's © colinmcdowell, Harparsbazaar, thefashionography, WayneTippetts, lachanelphile.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded