Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Charlotte Pringels

Door Koen op 07.09.2014

Addicts die elk jaar eind juni opnieuw de fashion shows van de verschillende modeacademies van ons land bezoeken, kennen haar misschien al. Mocht dat niet het geval zijn, zet gerust alles ff aan de kant want deze lady verdient je volle aandacht. Meet Charlotte Pringels. Charlotte studeerde namelijk af in 2012 aan de Antwerpse Modeacademie. Nu is ze 25, toen was ze dus slechts 23 jaar. Een puike prestatie die getuigt van een ongelooflijk talent. #welike

Het ontwerpen zat waarschijnlijk al wat in de genen want bij granny werd ze ondergedompeld in een zee van prachtige jurken.

"Voor zolang ik me kan herinneren heeft mode altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Mijn grootmoeder was een kleermaakster. Ze was gespecialiseerd in het maken van avond- en bruidskleding. Ze maakte pareltjes van jurken, als kind liet dat een grote indruk op me na." -aldus Charlotte Pringels-

Charlotte werkt als freelance designer maar ontwerpt ook haar eigen collectie onder haar eigen naam. Verwacht je hier aan unieke stukken die hoog scoren op vlak van design, fit en stoffen. Ze bruist van de ideeën en inspiratie en mocht al eerder een kledinglijn voor drankenmerk J&B ontwerpen. Een bezige bij dus.


Haar stijl kan je makkelijk omschrijven als puur, elegant met een duidelijk oog voor traditie, craftsmanship en unieke materialen. Inspiratie doet ze op door alles wat haar pad kruist. Charlotte heeft bovendien ook een enorme liefde voor haute couture en de eerder traditionele kledingslijnen van women's wear. Met haar eigen ontwerpen wil ze vooral innoverend zijn en nieuwe vormen creëren.

Na een studie aan het kunsthumaniora St. Lucas in Gent, trok ze naar Antwerpen om er aan de modeacademie af te studeren. Met haar afstudeercollectie KNOTWORK kreeg ze heel wat lof. Haar volgende FW2014 collectie zal elke fashionista die into minimalisme én vrouwelijkheid is ongetwijfeld beroeren. Alle ontwerpen maakt ze van a tot z volledig zelf in haar atelier. Comfortabele kleding is dan ook haar stokpaardje.

Voor deze winter haalt ze haar ideeën uit avant-garde architectuur. Resultaat is een collectie vol lavendel, lichtblauw, poederroze en aardse tinten. Je kiest 18 stuks die bestaan uit vrouwelijke jurkjes, gezellig warme jassen, clean-cut tops en her en der een pied-de-poule motief. De stoffen zijn puur en authentiek , geweven texturen, de zuiverheid van witte katoen, zijde en kasjmier wol. 

Het label Charlotte Pringels is klaar om de wereld te veroveren en shop je nu al bij o.a. Pure in Kortrijk, Mal D'Amour in Belsele, Authentics in Hamme, Mooi! in Eeklo en Andesch in Lokeren. Check de Charlotte Pringels website voor meer informatie.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded