Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Exclusief: a W&H space Odessey the finale

Door Tiany op 04.09.2014

The magical journey down the W&H univers is coming to an end. Maar het wordt een grand finale! Was je even weg van de wereld dan volgt hier de update van wat je gemist hebt. Een week lang onthullen Belmodo & Recto/Verso Magazine & Belgian Boutique dagelijks 1 van de 5 Time Capsules van de ODESSEY, Cross the Wounded Galaxies collectie van Wouters & Hendrix.

De speelse ontwerpsters Katrin Wouters & Karen Hendrix creëren al 30 jaar lang speelse, humoristische sieraden. We kunnen ze alleen maar aanmoedigen om alsjeblieft nog minstens 30 jaar verder te doen. 

Het duo straalt van levensvreugde en projecteert die passie en ziel ook in hun sieraden, ze zullen dus nog wel eventjes bezig blijven. In het geval dat ze ooit depressief zouden worden, moeten ze naar eigen zeggen gewoon even naar Japan en dan zijn ze er zo weer bovenop.

Want bij ons worden ze al aanbeden maar dat is nog niks in vergelijking met hoe ze door hun Japanse fanbase vereerd worden. Maar wat gaan de toekomstige generaties mode-experts van hun ontwerpen denken? De golden girls kunnen alleen maar gissen en ze kunnen natuurljik ook 5 Time Capsules creëeren om hun oeuvre de geschiedenis in te sturen.

Elke capsule is als een juweeltje op zich en bestaat uit onverwoestbare materialen en 10 sieraden uit de My Favourites-collectie, de gold- en FW2014 collectie. De Belgische illustrator en grafisch designer Frederik Heyman ontwikkelde voor elke capsule ook een 3D kortfilm. Vluchtige poëzie die hopelijk even goed bewaard zal blijven als de tijdloze juwelen. 

Wouters & Hendrix ontwerpen sieraden die een verhaal vertellen, dat is ook waar ze op hopen, dat mensen een persoonlijke link kunnen leggen naar hun juwelen. Maar bij W&H is er ook steeds een verhaal achter het verhaal. Nothing is what it seems ...

Als fans van het 1ste uur van het surrealisme klinkt het bij W&H 'Ceci n'est pas un bijou'. De finale capsule: K9 is een humoristische verzameling zoals alleen de 2 speelse designers bijeen zouden kunnen brengen tot een geheel. Alledaagse voorwerpen als ontstoppers, sponzen, een houten lepel, een oog en een neus staan samen opgesteld met juwelen in een futuristisch kistje. Ready to be sealed and sent to the future!

"Embellishing yesterday as a present for tomorrow." -dixit Wouters & Hendrix-

Jammer dat het Time Capsule verhaal gedaan is, nu ja voor ons toch. Voor de capsules begint de journey nog maar net want vanaf vandaag kan je ze bezichtigen in de Wouters & Hendrix winkel in Antwerpen, vanaf begin oktober beginnen ze dan aan hun reis de hele wereld rond. Anyway hier is nog een laatste pracht filmpje om mee af te sluiten!

Wil je alle juwelen ontdekken of nog meer te weten komen over de 30ste verjaardag? Surf dan razendsnel naar de website van Wouters & Hendrix.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded