Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Exclusief: a W&H space Odessey part 4

Door Tiany op 04.09.2014

Je moet er ondertussen al wel iets van hebben opgevangen, tenzij je in je eigen droomwereld leeft natuurlijk. Dat mag maar het beloved Belgische sieradenlabel Wouters & Hendrix viert dit jaar haar 30ste verjaardag! Katrin Wouters & Karen Hendrix zijn al die jaren al de driving forces achter deze fantasierijke creaties.

A match made in heaven, de 2 hebben elkaar gevonden in de Antwerpse Modeacademie, ze spreken dezelfde taal, hebben elk 3 kinderen, houden van tuinieren en koken. Toch verschillen ze op sommige punten dag en nacht. Wouters draagt steevast dezelfde ketting, een pijl met een bloeddruppeltje eraan. Hendrix draagt zelf nooit sieraden.

"Maar ik koester ze wel in een doosje. Ik geniet ervan ze te verzamelen en om me heen te hebben, maar ik heb niet de behoefte ze te dragen." -dixit Hendrix-

Ze delen wel een zelfde innige passie voor vakmanschap en werken altijd samen aan 1 ontwerp. Het resultaat van de samenwerking uit zich al 30 jaar lang in klassieke juwelen met een knipoog.

Op humoristische wijze verwerken ze in hun stukken alledaagse voorwerpen zoals een oor, een stoel, een neus of een oog in combinatie met originele materialen als leder, plexiglas en halve edelstenen. Of een zeldzame houtsoort bijvoorbeeld waaruit ze ooit prachtige oorbellen hadden gecreëerd, een absolute must-have toen. 

W&H is een vaste waarde geworden en wereldwijd gegeerd. De legacy verdient de geschiedenis in te gaan! Daar hebben de golden girls een schitterend concept rond bedacht: Odessey, Cross The Wounded Galaxies. 5 Time Capsules die  zijn opgebouwd met duurzame materialen die de tand des tijds zullen doorstaan en 10 sieraden uit de My Favourites-collectie, de gold- en de FW2014 collectie die om de 1 of andere reden net iets meer betekenen voor W&H.

Deze 5 kunstwerkjes zijn vanaf donderdag 4 september 2014 te bewonderen in de eigen winkel in Antwerpen en vanaf oktober beginnen ze aan een reis rond de wereld. Uiteindelijk zullen ze bewaard worden en allicht ooit herontdekt worden door uitzinnige future fashionistas

 

Niet alleen de capsules are going down in history, elke capsule wordt ook vergezeld door een bijhorende 3D kortfilm van Frederik Heyman. De delicate kunstwerkjes worden element per element en beeld per beeld ontleed.

De art movies spelen met het contrast tussen het eeuwige leven van de juwelen, de materialen die de tand des tijds doorstaan en de sieraden die van generatie op generatie zullen worden doorgegeven en de vergankelijkheid van digitale media, dat eerder een vluchtig poëtisch leven beschoren is. Een spel van contrasten & tegenstrijdigheden dus.

Belmodo & Recto/Verso Magazine & Belgian Boutique hebben al de eerste 2 exclusieve capsules en filmpjes onthuld. De 1ste capsule gag de start van W&H weer en de 2de bood een glimps inside de fantasiewereld waar W&H hun inspiratie uit put. Klaar voor part 3? 

Wind Hand to the Hilt is een ode aan het leven, het leven is volgens de designers het mooiste juweel. De cuff armband met koraalpatroon refereert naar de grillige contouren van felrode bloedaders. Daarnaast richt een vergrootglas de aandacht op de gelijkenis tussen poriën van de menselijke huid en een lederen armband.


Het kippebeentje dat je ziet slingeren verwijst naar levensgeluk en joie de vivre, daarnaast vind je in deze Wunderkammer een portret van 2 vrouwen. Bescheidenheid & de no-nonsense attitude waarmee ze in het leven staan siert hun. Voor Wouters & Hendrix is de kracht van vrouwen een onuitputtelijke bron van inspiratie en een overwinning op vergankelijkheid. Kortom het is een capsule vol life force! Ook de art movie is een injectie van pure energie, please endulge.

Wil je nog meer ontdekken rond de 30ste verjaardag surf dan naar de website van Wouters & Hendrix.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded