Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Exclusief: a W&H space Odessey part 3

Door Tiany op 03.09.2014

Via de Odessey zijn we al enkele dagen op ontdekking in de wondere wereld van Wouters & Hendrix. Ter ere van de 30ste verjaardag van het Belgische juwelenlabel hebben Belmodo & Recto/Verso Magazine & Belgian Boutique exclusief al 2 capsules kunnen onthullen.

In totaal hebben de golden girls Katrin Wouters en Karen Hendrix 5 Time Capsules gecreëerd voor het project ODESSEY, Cross the Wounded Galaxies. Hun legacy is going down in history want de imaginaire fantasiewereld die de 2 ontwerpsters gecreëerd hebben mag absoluut niet verloren gaan. History is what the present is to tomorrow, W&H wilde voor z'n 30ste verjaardag dan ook in de toekomst kijken. 

De capsules zijn opgebouwd uit statement artefacten en 10 sieraden geselecteerd uit 30 jaar collecties. Denk daarbij aan de My Favourites collectie, de gold- en FW2014 collectie. Stel je voor, binnen 100 of 1000den jaren zullen fashion lovers deze capsules in handen krijgen en een schat aan informatie over de droomwereld van Wouters & Hendrix ontdekken. We like!

Join je de journey nu pas, dan volgt hier een korte update van wat de vorige capsules betekenen. De 1ste capsule is de kickstart van Wouters & Hendrix, een vogel die in zijn vergulde pootje een parel houdt, symboliseert 30 jaar samenwerking van een topteam dat elkaar ontmoette in de Antwerpse Modeacademie en ondertussen even aan elkaar geklonken is als de edele metalen die ze gebruiken.

De 2de capsule is een voorstelling van de fantasiewereld waarin de ladies hun inspiratie putten. Ze zijn vaak geïnspireerd door het surrealisme en dadaïsme en plaatsen vaak alledaagse voorwerpen in een onverwachte context voor een humoristisch resultaat. De 3de capsule is een pure ode aan het leven als kostbaar sieraad op zich, de juwelen van W&H stralen dan ook pure levensvreugde uit.

Elke capsule heeft ook een digitale tegenhanger. Frederik Heyman regisseerde 5 adembenemende 3D kortfilms, die de duurzaamheid van de capsules ontleden en omzetten in een vluchtig medium als film. De getalenteerde Belgische illustrator/grafisch ontwerper is bekend voor zijn eclectisch werk en hij deed al opdrachten voor o.a. KENZO, Vogue Hommes Japan en Mugler. 

Now let's continue that journey, spannend! Welke schatten ontdekken we in de volgende capsule, wanneer we weer down the W&H rabbit hole gaan? De 4de capsule is getiteld Crab Nebula.

'Beauty is in the eye of the beholder' en wie weet wat zullen de fashionistas over 100 jaar denken over onze streetstyle? In deze capsule zijn het niet de toekomstige modeliefhebbers die ons kritisch opnemen maar wel een extraterrestrial creature, dat ons gade slaat.

Het beestje bewoont een gedissecteerd hoofd, de rits-mond en het wimper-oog van het hoofd refereren naar de menselijk verbeelding. De scenery is een intergallactisch sterrenhemel, met als stralend middelpunt van dit heelal een gouden halsketting.

Yeah, morgen krijg je alweer een gloednieuwe video te zien van Frederik Heyman. Wil je ondertussen toch nog meer ontdekken rond de 30ste verjaardag surf dan naar de website van Wouters & Hendrix.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded