Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Exclusief: a W&H space Odessey part 2

Door Tiany op 02.09.2014

Al 30 jaar lang creëert het Belgische sieradenlabel Wouter & Hendrix een droomwereld. Thank your lucky stars dat ze elkaar 30 jaar geleden tegen kwamen want sindsdien zijn de 2 een onafscheidelijk dreamteam. Hun stijlen verschillen, Wouters is romantischer, Hendrix gestileerder, toch werken ze steeds samen aan 1 ontwerp.

Wat hen bindt is hun passie voor vakmanschap, de juwelen worden gemaakt in het W&H-atelier in Berchem, alles wordt met de hand gemonteerd of gesoldeerd en op artisanale manier afgewerkt, zo stoppen ze een ziel in elk sieraad.

"De oppervlakte is nooit blinkend glad en strak, er is altijd wel gehamerd of gevijld, waarmee we er gevoel in leggen." -dixit Hendrix-


 

Naast passie hebben ze ook hetzelfde gevoel voor humor, ze halen inspiratie uit kunststromingen als het surrealisme en dadaïsme. Door dingen uit hun context te halen creëren ze een aparte droomwereld.

Na 30 jaar samenwerken heeft het duo een compleet eigen beeldtaal ontwikkeld, als je vertrouwd bent met het label, herken je die W&H-touch onmiddellijk. Het is alsof W&H spreekt in design-codewoorden van een geheime taal. 

Zo een oeuvre moet worden bewaard. Dat pakken de 2 ladies aan op een echt futuristische W&H manier.

Ze ontwierpen 5 Time Capsules, vervaardigd uit krachtige materialen, die de tand des tijds zullen doorstaan en met 10 sieraden uit de My Favourites-collectie, de gold- en FW2014 collectie.

Zo archiveren ze het Wouters & Hendrix imperium voor de future fashion devotees. Elke capsule vat een bepaald aspect van het label en gaat gepaard met een 3D kortfilm.

Frederik Heyman regisseerde 5 prachtige 3D art movies, de vergankelijke poëzie van de bewegende beelden contrasteert met de eeuwigheid van de juwelen. Wanneer je de filmpjes bekijkt, one can not help but wonder: wat is de houdbaarheid van digitale media in vergelijking met de tijdloosheid van juwelen?

Frederik Heyman balanceert dit spel van vergankelijkheid en eeuwigheid tot een futuristisch statement waar de spanning van afdruipt.

Gisteren kon je exclusief de 1ste Time Capsule: Uranian Willy en het bijhorende filmpje al bewonderen op Belmodo & bij Recto/Verso Magazine & bij Belgian Boutique. Een geslaagde take-off.

Vandaag onthullen we part 2: Stay Out of the Garden of Delight.

Deze capsule geeft een glimps van de fantasiewereld die aan de bron ligt van de inspiratie van de designers. Een imaginaire sprookjeswereld where Wouters & Hendrix dreams are made of.

Stay Out of the Garden of Delight is als een boek dat binnenin een verboden vrucht toont waarin een zilveren libelle haar toevlucht zoekt. Het doet denken aan het decor van een surrealistisch theater, een wolkje à la Magritte, donzige veertjes waartussen 1 delicate zilveren veer hangt.

Je zou zo een beet willen nemen van het forbidden fruit en wegfladderen naar de blue sky terwijl de rode lippen de woorden 'amour ... fatal' fluisteren. Dit pareltje van creativiteit doet je helemaal wegdromen.

But that's not all folks, bekijk hier de 2de kortfilm, dat moet genoeg zijn for a stroll down fantasy-lane, tot morgen voor alweer een nieuwe exclusieve preview. Wil je nog meer ontdekken rond de 30ste verjaardag surf dan naar de website van Wouters & Hendrix.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded