Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Exclusief: a W&H space Odessey part 1

Door Tiany op 01.09.2014

Ladies and gents! Met trots presenteert Belmodo een hele week lang de ODESSESY, cross the wounded galaxies, time capsules van Wouters & Hendrix!

Het geliefde Belgische juwelenlabel blaast 30 kaarsjes uit, en ze mogen fier terug kijken op hun carrière die begon toen Katrin Wouters & Karen Hendrix elkaar ontmoeten in de Antwerpse Koninklijke Academie van Schone kunsten. Ondertussen heeft hun label internationale faam tot in Japan, waar de ladies echte sterren zijn.

Die legacy moest bewaard worden vonden de designers and rightfully so. Zo beeldt het duo hun wel eens in dat binnen 1000den jaren mensen zullen worden opgegraven en dat dan alleen nog een W&H-halsketting is overgebeleven, maar ze wilden toch ook iets concreets bewaren dat de 30 jaar geschiedenis van hun label zou vereeuwigen. History is what the present is to tomorrow, W&H wilde voor z'n 30ste verjaardag dan ook in de toekomst kijken.

Uit die filosofie ontwierp het duo 5 tijdscapsules, elk opgebouwd rond krachtige artefacten die de tand des tijds zullen doorstaan.

Er zijn 10 sieraden geselecteerd deels uit de My Favourites-collectie, maar ook uit de gold- en wintercollectie opgenomen in de capsules, deze stukken uit het verleden beteken net iets meer voor de ontwerpsters.

De capsules zullen de wereld rondreizen en dan bewaard worden voor de volgende generaties. Een schat van informatie voor de fashion devotees van de toekomst.

"Elk ontwerp laat zich lezen als een manifest, een visuele vertaling van waarden en creatieve essentie. Het verleden archiveren zonder zich eraan vast te klampen en zonder de tijdsgeest uit het oog te verliezen." -aldus W&H-

Elke tijdscapsule is ook vertaald naar een 3D kortfilm, geregisseerd door Frederik Heyman. De art movies zijn even fijn, bedachtzaam en met vakmanschap in elkaar gestoken als de juwelen zelf. Wanneer je de filmpjes ziet voel je de spanning tussen de vluchtigheid van video art en de tijdloosheid van juweeldesign.

Een poëtisch contrast waar Frederik Heyman graag mee speelt. Zo is hij permanent op zoek naar een balans tussen verschillende media en deed hij al opdrachten voor KENZO, Vogue Homme Japan, Mugler, ...

Voel je de spanning al stijgen! Belmodo & Recto/Verso Magazine & Belgian Boutique zullen exclusief gedurende een week, dagelijks een capsule en de bijhorende kortfilm onthullen! Without further ado geniet je hier van de 1ste Time Capsule ...

 

URANIAN WILLY symboliseert the Big Bang ... Het begin van een vriendschap en succesvolle samenwerking, die ontstond door wederzijdse bewondering voor elkaars werk aan de academie. Hoewel ze verschillende stijlen hebben, Wouters is romantischer, wilder, extremer, Hendrix dan weer wat strakker en gestileerder, vinden ze elkaar in hun passie voor juwelen, de drang om grenzen te verleggen en om een balans na te streven tussen vakmanschap en moderne vocabulair.

Birds of a feather flock together ... De harde parel en het broze vergulde vogelpootje is een beeldige manier om de rode draad van het team weer te geven, contrast, speelse knipogen en een zin voor surrealisme. Time for take-off! 

PS: morgen onthullen we weer een parel van een filmpje dus stay tuned. Wil je nog meer ontdekken rond de 30ste verjaardag surf dan naar de website van Wouters & Hendrix.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded