Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Modemuseum Hasselt verlengt Collectie #02(5)

Door Michael op 26.08.2014

Great news voor al jullie fashionably late fashionista’s! De expo Collectie #02(5) ter ere van 25 jaar Modemuseum Hasselt wordt verlengd t.e.m. zondag 2 november 2014. Rep je vliegensvlug naar het Modemuseum Hasselt, want speciaal voor deze editie tonen ze heel wat stukken voor de 1ste keer. En wie houdt er nu niet van een primeur?!

Collectie #02(5) toont de veranderende tijdsgeest in fashion land. Zo kan je zien dat bepaalde it-items evolueren tot herinneringen aan vervlogen tijden of juist pareltjes van onschatbare waarde worden. Ontdek de technieken en materialen die typerend zijn voor de periode 1750 tot nu.

Met namen als Chanel, Lanvin, Paco Rabanne, Dior, Pucci, Cloé, Yves Saint-Laurent, Kenzo en onze eigen Maison Martin Margiela, Dries Van Noten en Raf Simons, kan je je gegarandeerd aan een dagje in Disneyland voor fashion people verwachten!

Naast de inspirerende tijdelijke expo’s heeft Modemuseum Hasselt ook een vaste collectie die ongeveer 17.000 items telt. Van schoenen tot lingerie, van couture kleedjes tot oogverblindende accessoires. You name it, they have it! De collectie geeft een beeld van de Westerse modegeschiedenis, iets waar elke trendsetter en fashionista ongetwijfeld een basiskennis van moet bezitten. Klaar om je geschiedenis bij te schaven?

Fashion schoonheidsslaapje

Na 25 jaar succesvolle expo’s en miljoenen modeliefhebbers over de vloer te krijgen, besluit Modemuseum Hasselt na de expo Collectie #02(5) haar prachtige gebouw – het voormalige klooster van de Grauwzusters – een opfrisbeurt te geven.

De modewereld staat echter nooit stil en wij fashion lovers kunnen onze dagelijkse portie mode AB-SO-LUUUUT niet missen. Daarom zullen er tussen de renoveringswerken nog tal van niet te missen modehappenings plaatsvinden.

Op zondag 7 december 2014 verwachten we je dan ook op de 10de feesteditie van Handmade in Belgium: een dag om nieuwe en gevestigde ontwerpers te ontdekken die hun handgemaakte stukken tonen en verkopen.

Talking about a comeback

Modemuseum Hasselt opent opnieuw haar deuren eind januari 2015 met een knaller van formaat: een expo over Paul Smith genaamd “Hello, My name is Paul Smith’. Laat deze kans om de collectie te bezichten niet aan je voorbij gaan, want Modemuseum Hasselt krijgt deze expo van Mr. Smith in tijdelijke exclusiviteit. Na Hasselt verhuist de collectie naar Singapore & Tokyo.

De expo van Paul Smith geeft je een ongeziene kijk in de fascinerende wereld van één van de grootste Britse ontwerpers aller tijden. Speciaal voor ons Belgiëlandje heeft Paul Smith himself een selectie gemaakt van zijn favoriete silhouetten.


© Paul Smith.

Dus al jullie designliefhebbers: mark your agenda’s! Blijf helemaal up-to-date van Modemuseum Hasselt via hun website of via hun Facebookpagina

Met medewerking van Shanice Engel.

page loaded