Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Gentlemen in de kijker

Door Michael op 25.08.2014

Rejoice heren! Antwrp presenteert zijn FW2014 collectie. Het Belgische mannenlabel van Wouter Hoste is bekend voor zijn luxueuze, casual outfits met een hint van de typische Antwerpse multiculturele vintage scene.

Elk seizoen staat de collectie in teken van een concept met retro-roots. Vorig jaar was het de polaroid camera en neon lights. Nostalgisch naar de polaroid? Haal dan herinneringen op met het Belmodo artikel van vorig jaar Men's wear: Antwrp FW2013. Deze winter is de collectie geïnspireerd op de gentleman uit vervlogen dagen, toen stijlvolle mannen in maatpakken zich lieten groomen bij de barbier, de men's only kapperszaak. Doorheen dit thema zijn ook verwijzingen naar Carnaby Street met zijn kleurige dandy's in de swinging 60's verweven.

De unieke stijl van Antwrp ontstaat doordat Wouter Hoste werkt met de combinatie van retro invloeden en originele grafische printtechnieken dit contrast resulteert in dynamisch ontwerpen. Kijk maar naar de wollen truien met sjaalkraag met een geraffineerd retro breimotief of cardigans in een rijke mix van breitechnieken en fantasiesteken in kleur op kleur, heerlijk! De sweaters, T-shirts en hoodies met prints geven een knipoog naar de nostalgische grooming met prints als een hand met uitgestoken vinger die naar de barber shop wijst. Voor de fans van micromotieven zijn er de hemden met een waaier van vintage prints of ruitjes.

Ook de opmerkelijke kleurcombinaties zijn een huiskemerk van Antwrp en dragen bij aan een frisse dynamiek. Dit seizoen staan leisteengrijs, roest, oker en donkergeel in de verf. Ondanks de bold colors blijft the overall picture wel coherent. 

In de kleerkast van de stijlvolle gentleman mogen de classy basiscs niet ontbreken. Doorheen de jaren heeft Antwrp een sterke collectie basisstukken ontwikkeld, die steeds terugkomen in de moodcolors van de collectie. Sla dus zeker wat rolkraagtruien of cardigans met V-hals in for many, many winters to come!

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded