Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

We wish he would do women 2!

Door Tiany op 21.08.2014

Meet Edmund Ooi, geboren in Maleisië en afgestudeerd aan de Modeacadmie van Antwerpen, thank god! Zo kunnen we hem toch een beetje een Belgische designer noemen. Na zijn studies besloot hij te gaan werken in Parijs bij Mugler want als je de kans krijgt om te gaan werken in Parijs, dan grijp je die met beide handen!

Deze FW2014 komt Edmund met een eigen debuutcollectie van 15 looks en reptile inspired shoes. Groot nadeel, hij ontwerpt alleen menswear. Why oh why? Omdat mannenmode volgens Edmund nog meer limieten kent dan vrouwenmode. Zijn doel is dan ook die 1 voor 1 te doorbreken en de menswear van vandaag de dag een stuk interessanter te maken.

Die menswear boundaries wil hij breken met een sterke collectie bestaande uit een mix van materialen en grafische cuts. Om zijn collectie nog wat meer oempf te geven, heeft Edmund Ooi zijn eigen graphics ontworpen in samenwerking met de Franse stoffenfabrikant Malhia Kent. Resulaat? Exclusieve prints voor de Edmund Ooi FW2014 collectie!

Voor deze collectie heeft hij zich laten inspireren door de film Barbarella, met in de hoofdrol Jane Fonda. Haar rol was de inspiratiebron voor deze collectie. Een beetje futuristisch met vrouwelijke touchJust the way all menswear should be.

Foto's © Edmund Ooi.

Met medewerking van Marijke Vissers. 

page loaded