Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

7 herfsttrends volgens de ontwerpers

Door Lien op 21.08.2014

Fresh off the runway, ahhhh, fresh off the runway ... Jaja, begin al maar luidkeels mee te zingen, want hier is-ie dan eindelijk: ons officiële herfsttrends rapport!

Wij geven je een overzicht van de mooiste looks die ontwerpers ons voor het (door het slechte weer plots heel erg) nabije seizoen toonden, zodat jij alvast weet welke items je nu al in de winkels moet scoren!

You ready? I know I am ...

1. Nude

Je hebt het misschien al wel gemerkt, maar dé kleur van het komende seizoen is nude, oftewel huidskleur. En nope, daar horen geen huidskleurige panty's bij (ik blijf erop hameren, ze kunnen niet - en nee, ook niet als je 80 bent!), maar wel prachtige blush midi skirts, stijlvolle mantels en natuurkleurig leder.

Hoe je nude precies draagt, hangt eigenlijk volledig van jouw eigen stijl af. Je kan 'm combineren met donkerbruin, maar evengoed met wijnrood, marineblauw, zwart, of zelfs jeans en wit! En soms, heel soms, kan je d'r ook een toefje lichtblauwe faux fur bij dragen. Love it!

2. Luipaardprint

Miauwkes! Ja ja, het is weer zo ver: dierenprints zijn weer helemaal hipper dan hip! Luipaard-, tijger- en, je raadt het, slangenprint zijn weer aanvaard in de hogere moderangen en frissen elke eenvoudige outfit in een oogwenk op.

Ik heb mijn luipaardceintuur, luipaardhandtasje en luipaardloafers er alweer bijgehaald. Helemaal on trend, en zo hoort dat ook natuurlijk ... 

3. Happy winter!

Dat het koud wordt, betekent voor de ontwerpers niet dat we allemaal resoluut moeten kiezen voor triestige, donkere kleuren. Integendeel, opvallend in de FW2014 collecties waren de vele, supervrolijke kleurtjes waarmee gewerkt werd.

Felgekleurde jassen in groen, geel of oranje, opvallende geometrische prints en rode sneakers: ik ben he-le-maal fan. En ik zie het dan meteen ook als een uitdaging, want vanaf nu probeer ik niets meer in zwart of grijs te kopen. Joehoeee!

4. Glitter & metallic

De winter is typisch gezien ook het seizoen van de vele feestjes. Die Nieuwjaarsvibes werden volop opgepikt door de ontwerpers, die hun modellen in metallic en glitter de catwalk opstuurden.

Ik ben helemaal weg van de glitterjas van Saint Laurent ... Wedden dat ze superveel weegt? En ja hoor, dat is voor mij absoluut een maatstaf van awesomeness! Geef mij een zwaar vestje dat volledig bezet is met pareltjes, and I'm on top of the world éh!

5. All black everything

Het is en blijft de winter, en dus staat zwart nog altijd even mooi. Zowat elke ontwerper showde wel minstens 1 all black outfit, en wij vinden het - zoals elk seizoen weer opnieuw - heel erg stoer allemaal.

6. Military trend

Balmain is de absolute legerkampioen, maar ook Isabel Marant creëerde enkele prachtige, army-geïnspireerde outfit. Denk: vloeiende kaki jurkjes in combinatie met strenge, hoekige jassen, gestructureerde broeken (mogen ook in zwart leder) en stoere laarzen.

Moest iemand geld te veel hebben, doe mij maar die middelste Isabel Marant look. So prettyyyyy!

7. Purple haze

Tijd om je Leo even boven te halen (mmmhh honger!), want naast nude en luipaardprint scoort ook paars heel erg goed voor deze winter. Designers kiezen voor kleine details in paarse faux fur, maar evengoed scoort de all-purple look ook heel erg goed.

Ziezo, dat waren ze dan, de 7 major modetrends voor dit najaar. Maar euhm ... welke is nu eigenlijk jouw favoriet?

Foto's via © style.com.

page loaded