Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Streetstyle trends op Kopenhagen Fashion Week

Door Lien op 14.08.2014

Wie "fashion week" hoort, denkt spontaan aan New York, Londen, Milaan & Parijs. En goed, gooi Amsterdam er intussen ook al maar bij. Maar voor velen nog een nobele onbekende, is de modeweek van Kopenhagen. Ja, dat hoor je goed! Kopenhagen heeft een eigen modeweek!

En wat voor 1tje, moet je je maar eens inbeelden. Want hallooo coole Kopenhagen vibes, hey hey heerlijke Scandinavische stijl en daarbovenop nog eens yooo'kes aan die hippe, voor ons vaak nog onontdekte designers.

Je kan je wel bedenken waarom ik mij verplicht voelde om hun street style scene eens te checken, zeker? Geen dank hoor, mijn allerliefste tortelduifjes, ik heb er uiteindelijk toch ook weer een heleboel inspiratie aan overgehouden ...

En hopelijk jij ook, want - keep calm - hier komen ze al: de 7 street style trends van op Kopenhagen Fashion Week. Rock 'n' rooooll!

1. Denim, maar dan anders


Als er iets is waar die Denen verdomd goed in zijn, dan is het wel het dragen van basics op zo'n manier dat ze weer helemaal vernieuwend zijn. Hoe ze denim weten te combineren en customizen, blowt mijn sowieso al vrij crazy mind elke keer opnieuw.

Nog het leukste idee van allemaal vind ik de afgeknipte salopette, waardoor je enkel het vestje overhoudt. Megastoer!

2. Oversize me baby


Te grote T-shirts als kleedje, giga-bomberjackets en boyfriend truien, ja ... ik ben he-le-maal fan van de oversized trend, dat kan ik je wel vertellen!

En dan heb ik het alleen nog maar over het uitzicht, want laat mij niet beginnen over het comfortgehalte van deze trend. Mmmmm yummie, niks beters dan eens goed gaan eten in een losse top! Livin' the good life, all day errday!

3. Zomerse jumpsuits for the win


Jumpsuits zijn al langer hotter dan hot, en ook in Denemarken zijn ze al een hele tijd doorgebroken. Ik ben vooral helemaal overtuigd van de korte jumpsuit x sneaker-combinatie, wegens stoer, meisjesachtig én stijlvol all at once!

Wat wil een mens nog meer eigenlijk? (We spreken af dat we nu even collectief zwijgen he, kwestie van mijn punt hier niet te verpesten. Thank youuu!)

4. Chanel paisley print bag

Ahhhhh eindelijk Chanel in dit lijstje, want wij spotten heel wat fashion chicks met deze superstoere, donkerblauwe tas met paisley print! We hebben voorlopig nog geen idee hoeveel -ie kost of waar je 'm kunt verkrijgen, maar wat we wel weten is dat we hem willen hebben, hebben en nog eens hebben.

Voilà zie, voor 1 keertje mogen we toch wel eens hebberig zijn zeker? Of niet? Vooruit dan, om het goed te maken laten we dat pakje sigaretten dan wel achterwege. Niet dat ik rook, maar goed. Nog steeds win-win uiteindelijk, am I right?

5. Scandinavisch minimalisme


Wie mij kent, weet dat ik het liefst van al de hele dag gehuld ga in een goeie jeans en een wit T-shirt, en dus is het geen wonder dat vooral minimalistische outfits mij inspireren.

Deze hebben Scandinavië written all over them, want je moet het toch maar doen: er zo stijlvol kunnen uitzien in een simpel maatpak of je clean cut hempie. Goed bezig girls, echt!

6. Zwart op wit


Zwart-wit, een combinatie die zo oud is als de straat, maar ons toch nog steeds kan blijven verbazen. Helemaal in momenteel zijn de Palestijnse Arafatsjaal-prints (zo heten ze officieel, I'm not kidding). Ik zweer het, mijn volgende aankoop wordt er zo 1tje, love it!

7. Sporty spice at any price


De sneakertrend kan je gerust een internationale noemen, en dus ontbreekt -ie ook in Kopenhagen niet. Extra populair zijn op dit moment overduidelijk de Nike exemplaren: FreeRun, Lunarglide, klassieke vintage exemplaren - you name it, they're popular!

Maar nu vraag ik mij toch stilletjes af ... welke trend is eigenlijk jouw favoriet?

Shop de look

Foto's via © Harpers Bazaar US, Le 21eme, Adam Katz Sinding, High Snobiety, Style.com, W Magazine & Styleograph.

page loaded