Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Alchemy blues

Door Koen op 13.08.2014

Ik zweer het, Wanneer de designers hun nieuwe creaties voorstellen, zijn sommige stukken zo divine dat ik wel vaker het gevoel heb dat er bovenaardse krachten aan het werk zijn geweest ... En nu is het zeker, er hangt magie in de lucht in Amsterdam. Bij Scotch and Soda hebben ze zich voor hun denim-collectie direct laten inspireren door Alchemy, een oude praktijk gelinkt aan het mystieke, het magische en prille wetenschap.

"We see denim as a philosophy with a lot of mystique around its form." - aldus het creative team Amsterdams Blauw -

Alchemy blues is een capsulecollectie van Scotch and Soda, die de link aanhaalt tussen alchemie en denim. Voor jou en mij is denim gewoon een beautifully simple materiaal dat bij elke outfit past, maar de designers die day-in day-out bezig zijn met het creëren van die perfecte denim, weten hoe complex dit process is.

"It's a form of science with a lot of technical and chemical processes, just like alchemy." - aldus het creative team Amsterdams Blauw -

Mensen met passie moeten het zijn, die denim designers! En die passie hebben ze nu vertaald in 5 Japanese selvedge trucker jackets met handgeschilderd artwork! Slechts 1 van die jasjes gaat in productie: The fifth Alchemy Blues Jacket en zal in een limited edition van 250 stuks te verkrijgen zijn online en in geselecteerde winkels. Speedy shoppen want er zijn er al zeker 2 weg, de Belgische bloggers Luigi Pistorio en Pieter Peulen zijn namelijk al op instagram gespot met de jackets. Brrrrrap, paniek!? Keep calm en zoek de winkel het dichtst bij jou in de buurt.


Foto's © Scotch and Soda, hardwearing.be, tellementLUI.

Met medewerking van Isabelle Leempoels.

page loaded