Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion collab: SELECTED X The Raveonettes

Door Michael op 03.08.2014

De Deense indierockband The Raveonettes werkt dit najaar samen met fashion brand SELECTED. Niet alleen schitteren deze rockers op de campagne-affiches, maar ze ontwierpen ook een exciting limited edition collectie. Susan Wagner, zangeres van de groep, studeerde fashion history in New York voor ze met The Raveonettes begon. Haar grote droom was om een eigen collectie te creëren en toen ze een aanbod kreeg van SELECTED, kon ze geen nee zeggen.

"In mijn wereld liggen mode en muziek heel dicht bij elkaar in die zin dat ze beiden een beeld en een identiteit creëren. Deze collectie reflecteert wat ik waardeer in mode: simpele, klassieke silhouetten en een minimalistisch kleurenpalet." - aldus Wagner -

Voor de campagnefoto's werkte SELECTED samen met de Deense fotograaf Soren Solkaer, die al iconische portretten maakte van international celebs als U2, The White Stripes en The Artic Monkeys. L.A. is de setting voor de shoot met een film-noir-vibe, die heel cinematografisch aandoet. Solkaer voegde er nog aan toe dat hij het geweldig vindt om met de band te werken omdat hun look tegelijkertijd zo mystiek en classy is. De collectie bestaat meestal uit zwarte stukken met een witte touch. Simpel, maar toch heerlijk rock'n,roll!

PS: wie maar niet genoeg krijgt van deze fashionable collab, kan op alle social media terecht met de hashtag #feelselected.

Met medewerking van Christine Smeyers.

page loaded